Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 28., vasárnap
Valéria

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Iparművészeti Múzeum – Várható kiállítások 2024-ben
2024-01. szám

Tavasszal folytatódik a rendkívül népszerű Dresszkód-sorozat, mely ezúttal az art deco egyedi viseleteit, az 1920-30-as évek női divatját mutatja be. „A tárlat nemcsak a Downton Abbey vagy a Csengetett, Mylord? című sorozatok már jól ismert szabásvonalait, pezsgő életét eleveníti fel,
hanem a külfölditől eltérő sajátos magyar divatot is, bemutatva annak legfontosabb képviselőit.”

Az Iparkodjunk című kiállítássorozat második része az Iparművészeti Múzeum és az Iparművészeti Tanoda (később Főiskola, majd Egyetem) kapcsolatát vizsgálja a kezdetektől, amikor is londoni és bécsi mintára a két intézmény egy épületben kapott helyet. A kiállítást Cselovszki Zoltán főigazgató rendezi, célja, hogy megismertesse a mai Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a múzeum közös múltját, és felhívja a figyelmet a két intézmény közötti szoros együttműködés fontosságára a jövőre nézve.

Az Iparművészeti Múzeum élen jár a társintézményekkel közös együttműködésekben, az idei legjelentősebb várhatóan a Kaesz-otthonok című kiállítás lesz. A belsőépítészet, a bútortervezés, a grafika, valamint az építészeti tervezés területén végzett irányadó tevékenysége mellett Kaesz Gyula oktatóként és publicistaként is meghatározó alakja volt a 20. század iparművészetének. Csakúgy, mint felesége, Lukáts Kató grafikusművész, aki az alkalmazott grafika mestereként reklámgrafikáival és könyvművészeti munkásságával formálta generációk ízlésvilágát. A Magyar Építészeti Múzeum az Iparművészeti Múzeummal partneri együttműködésben a Walter Rózsi-villában mutatja majd be a művész-házaspár egykori otthonait, mint a 20. század lakásművészetének jellegzetes példáit. A

Kortárs Design Gyűjtemény anyagából Brüsszelben tervez közös kiállítást a Design Museum Bruxelles és az Iparművészeti Múzeum várhatóan májustól, Kortársak és utódok Borz Kováts Sándor életművének fényében címmel. Borz Kováts a magyar space age emblematikus alakja, aki mindössze 33 évet élt. Nevéhez fűződik az ikonikus Vargánya lámpacsalád és az a piros PVC fotel, melynek prototípusát az IMM gyűjteménye őrzi.

A Dresszkód-sorozat nyitó kiállítása jelenleg Rimaszombatban látható, az Iparművészeti Múzeum tervei szerint a nagy sikerű Dresszkód: szecesszió anyaga a nyár folyamán a Balaton partjára költözik. A Körforgásban: Buliash Todaeva című tárlat pedig a tervezettnél tovább, egészen március 24-ig lesz látogatható a Ráth György-villában.
hirdetés

Aranybérlet 2024
Exkluzív kedvezmények és programok a Ráth-villában
Bizonyára örömmel nézi az Iparművészeti Múzeum műtárgyait, szívesen jár a Ráth-villába, kíváncsi a kiállításainkra és az eseményeinkre. Lehet, hogy már azon is elgondolkodott, kötődne még erősebb szálakkal intézményünkhöz, és adott esetben barátkozna hasonló érdeklődésű emberekkel. Van egy ötletünk, azaz egy Aranybérletünk!
Mit is ajánlunk ezzel? Tengernyi élményt – egész 2024-re. Éves bérletfüzetünkben egyéni és páros belépőket, meghívókat talál az összes kiállításunkra. Várjuk a Ráth-villa extra programjaira, a megnyitókra, a szubjektív és kurátori tárlatvezetésekre, ismeretterjesztő előadásokra, továbbá a szecessziós városi séták egyikére. Belépési lehetőséget kap a villa Szecesszió világnapi és adventi programjaira, valamint egy karszalagot a Múzeumok Éjszakájára. Értékes művészeti albumot is ajándékozunk önnek, és meghívjuk a múzeumpedagógiai osztályunk kimondottan az aranybérleteseknek szóló DIY workshopjára. Jól hangzik, ugye?
Ezt még tudjuk fokozni! A Városligeti fasorban lévő Ráthvilla környékén húsz partner csatlakozott a programunkhoz, 5-15 százalék kedvezményt vagy ajándékot ad aranybérleteseinknek egy-egy étterem, kávézó, cukrászda, antikvárium, design-, lakberendezési és vintage bolt, élményfestő stúdió, továbbá divat showroom.
Ha szívesen lenne ennek a VIP klubnak a tagja, illetve meglepné az Aranybérlettel családját vagy barátját, most meg is vásárolhatja ezt a 2024-es évre szóló, különleges múzeumi bérletet 13 900 forintért.
Regisztráció: www.linktr.ee/iparmuveszeti



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor