Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Szeptember 29. és október 2. között a Millenárison

2022-09. szám

Az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nem­zet­kö­zi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál hagyományosan a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, köz­ponti helyen várja látogatóit.
­A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, az idei fesztivál díszvendége a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics.
Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kul­tú­rája, irodalma, könyvkiadása. Idén a Magyar Könyvkiadók és Könyv­terjesztők Egyesülése a Bázissal (Magyar Irodalmi és Művészeti Egye­sü­let­tel Szlovákiában) együttműködve hozza el a szlovák és a szlo­vákiai magyar irodalom legjavát. A Könyvfesztivál vásárterében a hagyományoknak megfelelően külön pavilont állítunk a díszvendég or­szág­nak.
A Fesztivál keretein belül rendezzük meg az Európai Unió tagor­szá­gainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Első­köny­vesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szer­ve­ződik, hely­szí­ne az Európa Pont lesz.
Szeptember 29-én, csütörtökön, 16.00-kor a megnyitóval veszi kezdetét a fesztivál, amelyre a Nemzeti Táncszínházban kerül sor. Az idei Könyvfesztivált Tóth Krisztina, József Attila-díjas költő, író nyitja meg. Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése díját Kará­csony Gergely, Budapest főpolgármestere és Dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke adja át díszvendégünknek, Szvetlana Alekszijevicsnek. A belorusz írónő életművét és munkásságát Háy János, József Attila-díjas író laudálja.
Október 1-én, szombaton, 16.00-tól a Nemzeti Táncszínházban rendezett pódiumbeszélgetés keretében tekinthet be a nagyközönség díszvendégünk, Szvetlana Alekszijevics életébe és munkásságába. A Nobel-díjas írót Veiszer Alinda kérdezi.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői részvételével az idei évben is kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, szín­há­zi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.
hirdetés

A Millenáris D épületében számos más kiadó mellett a gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gye­rek(b)irodalom, a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilá­to­gatókat.
A www.bookfestival.hu oldalon már tájékozódhatnak az érdeklődők a Könyvfesztiválról, folyamatosan töltjük fel az információkat, programokat. Emellett érdemes követni a Könyvfesztivál hivatalos Facebook oldalát is (https://www.facebook.com/budapestinemzetkozikonyvfesztival), hiszen idén először élő bejelentkezésekkel és exkluzív tartalmakkal készülünk a nagyközönség számára. A négynapos rendezvényen Hegyi Vivien és Darvasi Áron kalauzolja majd az online is csatlakozó látogatókat.
Szeptember 29-én déltől nyitunk, pénteken és szombaton reggel 10.00-től este 20.00-ig, vasárnap pedig 10.00-től 19.00-ig lesz látogatható a Könyvfesztivál.
Szeretettel várunk minden irodalom- és könyvbarátot!



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor