Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 16., kedd
Csongor

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Színes gálaműsorral mutatja meg magát a szakmai összefogás a Városmajorban
2020-06. szám

A világméretű koronavírusjárvány mindenki életére drámai hatással volt, és korábban sosem tapasztalt kihívásokkal kellett szembenézni. Ezért, bár a vírusveszély enyhülni látszik, továbbra is fontos az összefogás és az egymás támogatásának megszervezése. A Városmajori Szabadtér
Színház 2020-as nyári évadának tervezése, szervezése közben nem lehetett figyelmen kívül hagyni a COVID-19 vírus okozta gyökeresen megváltozott élethelyzetet és a kulturális élet ellehetetlenülését: számos előadóművész került egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe az előadások elmaradásával.

Ennek szellemében az intézmény szakmai összefogást elősegítő gá­la­es­tet szervez, melynek teljes bevételét a fellépő művészek között osztja majd szét.
A Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett eseményre két hét leforgása alatt több mint 200 pályázat érkezett. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ü­gye­lők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legis­mertebb művészekig. A gálaműsor rendezésére Harangi Máriát, az est zenei megtervezésére pedig Mátyássy Szabolcsot kérte fel Benkő Nóra, aki idén márciustól vezeti a Városmajori Szabadtéri Színpadot. A szervezők azt remélik, hogy a szakma tapintható várakozásai és a megmutatkozó igények szerint az esemény folytatódhat és egymást követő estek sorozatává válhat. Az Összefogás Gála nyitóeseményére augusztus 16-án kerül sor, a második előadást pedig szeptember 19-én rendezik majd meg.
Benkő Nóra a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója az Összefogás Gála kapcsán fejtette ki érzéseit és gondolatait. Számára is nagy öröm és meglepetés, hogy a felhívásra ilyen gyorsan és ilyen sokan rea­gál­tak.

„Több mint kétszáz résztvevő – ez nagyon jelentős szám, ebből is látszik, hogy a szakma mennyire igényli az ilyen típusú rendezvényeket az újranyitást követően. A műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat. Fontos, hogy senkit sem szeretnénk ’elengedni’, valamilyen formában mindenkinek szeretnénk lehetőséget adni. Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben.”
Harangi Mária, a gálaest rendezője szerint a művészet és a művész lételeme a reflexió, így természetesen a műsorban sem lehet szó nélkül hagyni az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amiben mostanában élnünk adatott, és szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Nagyon sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként, milyen módon tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni. A gála azonban inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd.
hirdetés

„Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával. A műsorban az összetartozás sokféle meg­nyi­lat­ko­zására és az együttlét örömére helyezzük majd a hangsúlyt. Ha minden igaz, augusztus második felében néző és színész ismét személyesen találkozhat egymással, és visszatérhet a meghittség és az intimitás a néző és a színpadon lévők közé. A műsor egyébként nagyon színes és vegyes lesz, mert minden színpadi műfaj képviselteti magát benne, de ami a legfontosabb, boldogok leszünk, hogy együtt lehetünk és visszakapjuk életünk egy fontos részét.”







vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor