Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
A tartalmas kikapcsolódás és a minőségi szórakoztatás jegyében telik a Vörösmarty Színház 2020-21-e
Derűsen Újra együtt!
2020-06. szám

„Ami félbetört, azt összeillesztjük” – ez fémjelzi a következő évadot a székesfehérvári Vö­rös­marty Színházban, a repertoárra számos elmaradt és új darab is került. Igazi műfaji szín­ka­val­kád sorakozik fel a három játékhelyszínen, lesz bohózat, musical, operett, szürrealitás és szatíra, gyerekdarab és táncelőadás.

A fehérvári teátrum erős kezdéssel nyit szeptemberben: Az ember tragédiája 2. már túl van az online próbán, és máris nagy ismertségnek és várakozásnak örvend. Négy kortárs író – Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál – folytatta Madách Az embert tragédiája című művét, amit a Vörösmarty Színház négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állít színpadra. A bemutató szeptember 12-én lesz, amikorra a Kossuth Kiadó jó­vol­tá­ból könyv alakban is megjelenik Az ember tragédiája 2., néhány nappal később pedig az őszre tolódott Könyvhéten is bemutatkozik.
Ezt követi a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban, Horváth Illés ren­dezésében ami – ahogy a címe is mutatja – vérbeli bohózat. Spiró György Koccanás című műve, amit Szikora János állít színpadra, az autótulajdonosok kasztján keresztül groteszk életképet rajzol a mai Magyarországról. Fontos témát bon­col­gat a Fame, ami egy művészeti szakközépiskolában játszódik, ahol mindenki sztár akar lenni. A világhírű musicalt Hargitai Iván rendezi, és már most óriási várakozás övezi, akárcsak a Mágnás Miskát, Horváth Csaba rendezésében, ami az előző évad egyik nagybemutatója lett volna. A fül­be­má­szó dal­la­mo­kat ezúttal is az Alba Regia Szimfonikus Zenekar biztosítja.
A Nagyszínpad egy gyerekdarabnak is otthont ad, amely egyben egy poszthumusz ősbemutató lesz: Csukás István kifejezetten a Vörösmarty Színház felkérésére írta meg a Diótörőcskét, és februárban saj­ná­la­tosan bekövetkezett halála előtt már türelmetlenül várta a bemutatót. A fantasztikus szépséggel megalkotott, mégis gyermeki lélekkel megáldott műnek szakavatott rendezője Kerkay Rita lesz, aki a szín­ház Pe­li­kán Fészkében az Odaadó hívetek és a Surik előadással már bizonyított.
A „félbetört” évad elmaradt előadásait is pótolja a Vörösmarty Színház. Az utolsó bemutató a Trianon volt, amelyet a békediktátum aláírásának századik évfordulóján különkiadásként online is láthattak az érdeklődők. Az Az a szép, fényes nap Szabó Magdától és Molnár Ferenc Játék a kastélybanja szintén műsoron marad. A színikritikusok díjával büszkélkedő Chicago is újra elhozza a színpadra az al­ko­hol­ti­la­lom és a lebujok amerikai hangulatát.
hirdetés

A Kozák András Stúdióban a Terrorizmus szerzőinek műve, a Csónak debütál, Bagó Bertalan ren­de­zé­sében, valamint részesei lehetünk Arthur Schnitzler kisregénye adaptációjának, a Casanova utolsó ka­land­jának is, amit Hargitai Iván állít színpadra.
A Pelikán Fészek új arculatának emblematikus előadása Az én kis hűtőkamrám volt Novák Eszter rendezésében. Telihay Péter Mikvéje óriási közönségsiker lett, de sajnos a koronavírus közbeszólt, úgy­hogy ismét műsorra kerül. Zsótér Sándor végre elhozza a Népirtás című szürreális komédiáját, Horváth Csaba pedig a Forte Társulattal és Szkéné Színházzal közösen Lars von Trier kultikus Táncos a sötétben című filmjét adaptálja színpadra.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor