Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Júniusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház
2021-05. szám

Klasszikus nagyprodukciókkal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház. Június 3-án, a Magyar Nem­ze­ti Táncegyüttes produkciójával nyitja meg kapuit és az idei szabadtéri színházi szezont a Margitszigeti Színház. A társulat Magyar hősök, csaták és szerelmek című előadása három sztár-
éne­kes, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével kíván emlé­kez­ni és em­lé­kez­tetni a megbonthatatlan nemzeti egységre, megidézve a magyarság nagy történelmi eseményeit, kiemel­ke­dő személyiségeit, dicső küzdelmeit.

„Többször felléptünk már a Margitszigeten, mindig örömet jelent, ha a város, sőt, az ország egyik legnagyobb szabadtéri játszóhelyén dol­goz­­ha­tunk. Ez egy nagyszabású bemutatója a Nemzeti Tánce­gyüt­tesnek, melyet Bán Teodóra igazgató kérésére újítottunk, frissítettünk fel – mondta Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, Kiváló Művész, a pro­duk­ció rendező-koreográfusa. – Az előadásban egészen az ős­ma­gyar sámán koreográfiától, sámán táncoktól kezdve haladunk végig tör­ténelmünk viharos évszázadain, látványos táncképekben, tablókban megjelenítve többek között például István király, Hunyadi János, az 1848-49-es szabadságharc, az 1956-os forradalom, a világháborúk meg­határozó eseményeit, sorsfordító pillanatait.”
„Varga Miklóstól az Egri csillagok musicalből Jumurdzsák egyik dalát hallhatjuk majd, Keresztes Ildikót arra kértem, hogy az István, a ki­rály­ból a sámán asszony dalát énekelje el, Vadkerti Imre pedig a Dózsa musicalünkből a ’ceglédi beszédet’ fogja előadni. A záró fináléban is feltűnik majd mindhárom művész, valamint természetesen a táncosaim is énekelnek, sőt prózában is megszólalnak, tehát nem csupán táncosként, hanem színészként vannak, lesznek jelen a színpadon. Ráadásul erre az előadásra a Bartók Táncegyüttes tagjai is csatlakoznak a csapathoz, így egy nagy ívű, táncos összefogás elevenedik majd meg a színpadon – mondta Zsuráfszky Zoltán, hozzátéve: – Már nagyon várjuk, hogy kapcsolatba kerülhessünk a közönséggel, hiszen ez inspirálja a táncosokat és mindannyiunkat.”
hirdetés

A tavalyi évet a társulat is egyfajta home office-ban töltötte: „Mindenki házi feladatokat kapott, otthon készültek, edzettek, futottak, tornáztak, erősítettek, tehát erőnléti edzést tartottak a táncosok. Ez szá­munk­ra is egy egészen új, szokatlan helyzetet teremtett, hiszen a néptáncban sokkal közelebb vagyunk egymáshoz, számunkra az a természetes, mikor megérintjük, szorosan megöleljük egymást. Most, hogy mindenki megkapta a koronavírus elleni védőoltást, újra összejött a társulat, együtt készülünk a be­mu­ta­tóra.”
A fellépő művészek és a színház nevében Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezetője és mű­vészeti vezetője is megerősítette: „Az ország reprezentatív nyári színháza, a szabadtéri és ültetett nézőterének köszönhetően, az egyik legbiztonságosabb közösségi helyszínnek számít. A fellépő művészek jelezték, hogy a közönség és a maguk egészsége, valamint fellépési lehetősége érdekében beoltatták magukat, és így, a mások és maguk iránt érzett felelősségvállalással várják a biztonságosan megtartható próbák és előadások lehetőségét. Emellett a színház vezetése is felkészült arra, hogy minden esetben megfeleljen a biztonságos működés feltételeinek a közönség, a művészek és a háttérdolgozók biztonsága érdekében.”



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor