Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 29., hétfő
Péter

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Tavaszi színpompával vár a Pesti Magyar Színház!
– Musical előadások a családok színházában!

2024-03. szám

A Pesti Magyar Színház repertoárjában a musicalek különleges helyet foglalnak el, mint az egyik leg­ked­veltebb és legvonzóbb előadásműfaj. Minden színdarab egy varázslatos zenei utazás, amely elrepít minket térben és időben. Elkalauzol A kincses sziget varázslatos világába, ahol
kalózokkal kalandozhatunk, elrepít a Madagaszkár dzsungelébe, vagy éppen az Ezeregy éjszaka mesés keleti kultúrájába, ahol izgalmas karaktereken keresztül tanulhatunk az élet nagy kérdéseiről.

Darabjaink lenyűgöző látványvilággal és fülbemászó dallamokkal teremtik meg az igazi, minőségi családi szórakozás élményét. Kicsiktől a felnőtteken át a nagyszülőkig minden korosztály megtalálja a saját ritmusát és azokat az örök érvényű értékeket, amiket magukkal tudnak vinni egy-egy előadás után, beépítve a mindennapokba. Legyen ez egy tanulságos tanmese vagy egy felcsendülő dal a Valahol Európában című előadásból, az összetartozás élményét jelezve. Gyerekkacaj, vastaps, ami hidat képez a színpad és a nézőtér, a Magyar Színház és a nagyszerű közönsége között.

Ezeregy éjszaka – 50. jubileumi előadás
A 2023/24-es évad musical szenzációja az Ezeregy éjszaka world musical, mely novemberi kőszínházi premierje óta töretlen sikerrel szerepel a Magyar Színház reper­toárjában. Az Ezeregyéjszaka meséinek csodálatos és misztikus világa csaknem kétezer éves. A történetfolyam arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből ezúttal Tasnádi István, Geszti Péter és Monori András alkotott varázslatos zenés darabot. Az izgalmas családi musical kerettörténetében Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét, aki – hogy életét mentse – pél­dá­zatos történetbe kezd. Elbeszélésében megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a naiv királyfi, Jázmin, a meseszép hercegnő, Ali, az agyafúrt tolvaj, a gonosz Dzsáfár és természetesen a nagydumás Dzsinn. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és emberi gyarlóságról is. Az 50. jubileumi előadására különleges megle­petésekkel készül a Magyar Színház társulata. A budapesti Ezeregy éjszaka szereplői között ott lesz Kosznovszky Márton, Jenes Kitti, Horváth Sisa Anna, Kusnyér Anna, Barsi Márton, Fillár István, Pásztor Ádám, Szatmári Attila is. Az előadás többes szereposztásban kerül színpadra.
Az április 3-i jubileumi előadásra jegyek még kaphatók a magyarszinhaz.hu weboldalon.

hirdetés


Ezerarcú premier: elbűvölő közös kaland a Hétfejű Tündér nyomában
Lázár Ervin műveiből merít a Pesti Magyar Színház Drámalabor Műhelyének újonnan bemutatott komplex színházi nevelési előadása, melynek célja, hogy elgondolkodtassa és inspirálja az általános iskolás 3-5. évfolyamos diákokat. Az Ezerarcú szórakoztató, de mélységekkel teletűzdelt cselekménye három különleges karakter a Hétfejű Tündérhez vezető útját jeleníti meg. A mesehősök a közönség bevonásával, együttesen keresnek válaszokat és megoldásokat az életükben rejlő kérdésekre, problémákra és kihívásokra. A cselekmény Lázár Ervin műveinek színes, titokzatos és magával ragadó világából merít, ahol az útkeresés, az önmagunk megtalálása, a belső vívódások fontos szerepet játszanak. A történet kibontása során megtapasztalhatjuk a barátság szerepét, a kitartás és a szeretet erejét az élet megpróbáltatásaival szemben. Az előadás rendezője Hajós Zsuzsa, a színházi nevelés szakma egyik legelismertebb képviselője.

A Pesti Magyar Színház örömmel várja a pedagógusok, az iskolai osztályok és csoportok jelentkezését az alábbi elérhetőségeken: szervezes@mszinhaz.hu, telefon: +36-1/226-1613. További drámalabor előadások a magyarszinhaz.hu-n.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor