Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Tengernyi programmal tölti meg a nyarat a Kálmán Imre Művelődési Központ
2024-04. szám

2024 nyarán a Kálmán Imre Művelődési Központ közkedvelt programsorozataival, izgalmas kultu­rális és zenés eseményekkel várja az érdeklődőket. Július 12. és augusztus 20. között számos műfaj és program garantálja a szórakozást.

Július 12-14. között Siófok Fő terét a jazz uralja, mert ekkor veszi kezdetét a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál. Évek hosszú során Ma­gyar­ország immáron legrangosabb tradicionális jazzeseményévé nőtte ki magát. Fellép a Debrecen Dixieland Band, a Miskolci Dixieland Band, a Budapest Ragtime Band, a Don Lázi Sextett, az Apáti Dixie­land Band, a Hot Jazz Band, a Molnár Dixieland Band, a Benkó Dixieland Band és a Hungarian All Stars.

Szintén júliusban tárja ki kapuit a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is a nézők előtt. Ezen a nyáron izgalmas és nívós produkciókkal várja közönségét a csillagos ég alatt a Művelődési központ. Olyan előa­dások érkeznek, mint a Szép nyári nap, a Menopauza, A Pál utcai fiúk, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és egy koncert, a Best of Dolhai.

A Nyári Zenei Estek eseménysorozat 5 különböző műfajjal minden korosztály számára élménydús kikapcsolódást ígér. Hétfőnként a Vakációs Gyermekkoncerteken belül hangszerbemutatók, kézműves foglalkozások és koncertek várják a családosokat. Olyan előadók láthatunk, mint a Magyarhang Zenekar, Laposa Julcsi, a Toppantó Táncegyüttes, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes.

Minden szerdai nap az operettrajongóké. Az Operett Esteken a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a szólisták által előadott klasszikus operettmelódiák nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

KultTerasz programsorozatunk 2024-ben új névvel, KultTérként tér vissza a pénteki napokon a Teátrumba. Az estek célja a zenét és irodalmat is egyaránt kedvelő közönség magas színvonalon történő kiszolgálása olyan ismert személyekkel, mint Hrutka Róbert és Für Anikó, Csuja Imre és Csáki Judit, Mácsai Pál, Lu­kács Miklós és Hirtling István.
hirdetés

A Nyáresti Koncertek a hazai könnyűzenei élet kiválóságait vonultatja fel élő zenével. Érkezik hozzánk Miller Zoltán, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, Koós Réka és zenekara, a Karthago, Szandi és az Abrakazabra együttes és a Kormorán.

A közkedvelt zenés pikniket, a Zene a Zöldben-t vasárnaponként élvezheti a közönség a Jókai parkban. Ez a program mindazoknak szól, akik a természet lágy ölén kellemes melódiák mellett szakadnának ki a mindennapok taposómalmából. Pál Kriszti Acoustic régi magyar dalokat hoz, az Apáti Dixieland Band hagyományos New York-i dixie zenével készül, a Tarsoly Zenekar varázslatos népzenékkel színesíti a programot, a Szentpéteri Csilla & Band a mediterrán nyarat idézi meg dalain keresztül. A Dunakeszi Szimfonikusok átköltöznek a Hajóállomásra, ahol a Háry János daljáték keresztmetszetét adják elő.

Augusztus 16-20. között a hagyományos Bor és Kenyér Ünnepe búcsúztatja a siófoki nyarat. A Hajóállomáson különféle gasztronómiai és kézműves kitelepülők, borterasz, családi és gyerekprogramok, esténként pedig koncertek várnak mindenkit. Fellép többek közt Bíró Eszter, Szalóki Ági, a Hanga Banda, az Ismerős arcok, Tóth Vera.

További információkat a https://muvelodesikozpont-siofok.hu/ oldalon és a Kálmán Imre Művelődési Központ Facebook oldalán találnak.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor