Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
The show must go on – Orfeum
2014-01. szám

A mesék, a csodák birodalma, az elkápráztatás, a csillogás iránti vágyódás gyerekkorunktól fogva végigkíséri életünket – függetlenül attól, éppen melyik korszakban vagyunk. A múlt századforduló Európája a minden művészeti ágat átható art nouveau, Jugendstil, illetve szecesszió lázában

égett, amely a színpadon megszülte a kabarét, az azt zeneileg alá­festő sanzont, valamint a revü műfaját. A szövegközpontú dalok az ízlésesség és finomság határain belül frivol, pikáns és egyben ér­zel­mes módon, a drámaiság eszköztárából merítve varázsolták el a közönséget, miközben a látványos, egészséges erotikával fűszerezett koreográfiák és a merész, szexi ruhaköltemények, extravagáns kel­lé­kek az érzékszervek felfokozott működését voltak hivatottak elő­se­gíteni.
A frissesség szelével, a szabadság szárnyain a minőségi, felhőtlen szórakozás újabb dimenziója előtt tárultak ki a virtuális kapuk. A ká­vé­há­zak­ban pezsgő irodalmi élet, a gombamód szaporodó mu­la­tók­ban (pl. Arizona, Moulin Rouge, Maxim) pedig hamisítatlan élőzene és revüműsorok alakították, gazdagították a programkínálatot.

Az Orfeumban a leporolt, mondanivalójában ma is időszerű, hol tanító, hol lazító produkciók bőr alá futó hatásával egyetemben ez a világ XXI. századi köntösbe bújtatva éli második fénykorát. Múlt, jelen és jövő találkozása, azaz a régi értékek korhű, hiteles megjelenítése a mai, modern kor igényeihez, trendjeihez igazítva, valamint új, kreatív ötletek megvalósítása és színpadra állítása teszik a helyszínt – a szó eredeti, valós értelmében vett – egyetlen pesti mulatóvá.

A XIX. századi, népszerű szórakoztató műsorokban és melodrámákban gyökerező revü, varieté olyan színházi jellegű show, amely zenét, táncot, artistákat, szép jelmezeket, illetve kabarét foglal magában, s meghatározó vonzását a (részben) fedetlen női test megmutatásának köszönheti.
hirdetés

Valószínűsíthetően az azonos című film ihlette A Nagy Gatsby Show töretlen sikere is ennek a kulináris élvezetekkel kiegészített kultúrmissziónak tudható be. A sokszínűség, a változatosság, az ingergazdagság keltette folyamatos, kellemes vibrálás jótékony hatással bír a közönségre, ami abban is kifejeződik, hogy visszatérnek, egyre nagyobb igényt mutatva az örök életű, bár néhány évtizedig hanyagolt, napjainkban sziporkázó reneszánszát élő műfaj iránt.
Ezen felbuzdulva hívjuk életre a minden eddiginél impozánsabb, dúsabb és garantáltan áll-leejtő show-műsorunkat, a Puppet Show-t, amely márciusi bemutatójával az audiovizuális szórakoztatás egészen újszerű távlatát vetíti előre.

A tavasz közeledtével egy hosszú éveken át sikeresen futó, egyszemélyes előadás, Szulák Andrea A dízőz című darabja lélegzetelállító főnixmadárként, a mai korhoz igazítva támad fel Dizőz 2.0 címmel, miközben Gájer Bálint, a szving magyar „helytartója” búgó hangú premierbűbájjal varázsolja el leginkább igényes, minőségi szórakozásra éhes hölgyek alkotta közönségét.
Gyurki Beatrix Teltháza hó elején, Csobot Adél Simply Swing! című önálló estje pedig Valentin-napon ünnepli egyéves születésnapját. Malek Andrea édesapjával, Malek Miklóssal szemezget kiapadhatatlan zeneiségük fényes tárházából. Balogh Anna és Gábriel Cole Porter glamouros, fényűző estjeinek mintájára csapnak a Night & Day húrjai közé, amíg Király Linda monumentális erejével ismételten a titokzatosságtól és intimitástól átitatott Boom Boom Roomba invitál. Az interaktív vacsoraszínház két gyöngyszeme, A néma tanú és A dizőz halála a vendégek közreműködésével rántja le a leplet a bűntényekről. Végül, de semmiképp sem utolsósorban a partik szerelmeseinek lesz igazi kényeztetésben részük, hiszen mind a parketta- és talpkoptató Luxfunk Radio Funky Party, illetve Reggaeton vs. R’n’B & Salsa Dancers’ Night, mind a hazai úttörő és stílusteremtő Electro Swing Club Budapest következő fejezetéhez érkezik.

Fáradhatatlan lelkesedéssel, hatalmas mosollyal, új étlappal és hol lélekemelő, hol ritmusos muzsikában bővelkedő műsorral várjuk szeretettel a stressztől mentes környezetbe, azaz a nagykörúti, patinás épületben található, apró szigetre vágyókat.

Orfeum, a pesti mulató


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor