Impresszum | Előfizetés  
  2024. július 20., szombat
Illés

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Két nap a szórakozásé – Szent István Napok Mosonmagyaróváron
2020-06. szám

Majka & Curtis, Rúzsa Magdi, Blahalouisiana, Palya Bea… csak néhány név azok közül, akik idén színpadra lépnek a Szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiválján. A 2020-as Szent István Napok augusztus 20-án nyitja meg kapuit, és 21-én késő este ér véget.

A sztárfellépők mellett nem maradhat el az ünnepi megemlékezés, a szigetközi halászlé, a Mesterségek utcája és a számtalan gyer­mek­prog­ram sem.
Néhány héttel ezelőtt még azért izgulhattunk, hogy az idei nyár ne teljen el szórakozás, zene, kikapcsolódás és kultúra nélkül. Mára már azonban fellélegezhetünk: ebben az évben is lesz nyári fesz­ti­vál­szezon. Mosonmagyaróváron már júliusban elkezdi a programok sorát a Flesch Károly Nonprofit Kft., és természetesen a legnagyobb in­gye­nes rendezvénye, a Szent István Napok sem maradhat ki a sorból.
Augusztus 20-án nyit a Mesterségek utcája, ahol egyebek mellett a gyertyamártás, cipész, kovács, fafaragás, agyagozás, hímzés, ha­lász­há­ló-készítés, könyvkötés fortélyaival és még számtalan fog­lal­ko­zással ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Államalapításunk napján nem maradhat el az ünnepi megemlékezés sem, amely 9.45-kor szentmisével kezdődik a mosoni templomban, majd a Szent István-szobornál folytatódik koszorúzással és műsorral. Idén is ellátogat Pécsről a Bóbita Bábszínház, egész napos játékával a Futura mögötti területen várja a kicsiket. Repertoárjukban láthatják a Királyfik és királylányok, a Bűbájos lakat, valamint Az ördögszántotta hegy című produkciójukat. A Fesztivál utcán pedig déltől megkóstolhatják a szigetközi halászlevet, amely egy hatalmas kondérban készül.
Augusztus 20-án 16 órakor A kis kedvencek titkos élete 2. című filmet nézhetik meg a látogatók a Fehér Ló moziban. A fesztiválszínpadon pedig 16 órakor a Cimbaliband – Talamba ütős koncertje nyitja meg a zenei fellépők sorát. Őket 18.30-kor a Blahalouisiana követi a világot jelentő deszkákon. Az augusztus 20-i koncerteket Majka & Curtis zárja. 21 órakor kezdenek, és természetesen idén is lesz tűzijáték a koncertet követően.
hirdetés

A Szent István Napok második reggelén már 9 órától nyit az játszóház a Futura mögött, ahol óriás fajátékokat próbálhatnak ki a gyermekek, de lesz ládavasút és kézműves sarok is. Játsszunk együtt címmel Halász Judit koncertezik a fesztiválszínpadon 11 órától. 14 órakor pedig a Kolompos mulatság várja a családokat. 14 és 16 óra között babasarok nyílik a legapróbb fesztiválozóknak a Fehér Ló Közösségi Házban. 15.30-kor az Így neveld a sárkányodat 3. című filmet vetítik a Fehér Ló moziban. 17 órakor Palya Bea énekel a kilátogatóknak. Augusztus 21-én 19 órakor érkeznek meg két keréken a város lelkes kerékpárosai. A Szent István Napok ugyanis a célja a Gurul a Város elnevezésű biciklis programnak. Ők rögtön táncra is perdülhetnek. A tavalyi sikerre való tekintettel ugyanis idén egy újabb hatalmas FleschMob-bal készülnek a város tánccsoportjai, amelynek ezúttal a „L.É.L.E.K.” címet adták. Ezt 19 órakor tekintheti meg a közönség. Az idei Szent István Napokat Rúzsa Magdi zárja. Az énekesnő 21 órától koncertezik a közönségnek.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor