Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Út a zenéhez az online térben
 Megújult online platformmal jelentkezik még az idei évben az Óbudai Danubia Zenekar

2020-11. szám

Az Óbudai Danubia Zenekar szenvedélye a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Céljuk az, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a

kulcsa pedig a fiatalság. Bár a zenekar közel harmincéves múltra te­kint vissza, továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban. Mindig friss szemmel tekintenek a klasszikus zene sok­szor megmerevedett formáira. Koncertjeiken sokszor újfajta, kötetlen keretek között avatják be közönségüket a zene misztériumába. Te­matikus és formabontó koncertjeik is mind egy célt szolgálnak: hogy a magas szintű zene a legtöbb emberhez eljuthasson, és – hasonlóan a jelenhez – a jövő Danubia koncertjein is csillogó szemű zenerajongók töltsék meg a koncerttermeket. Hogy a jelen és a jövő generációk számára a klasszikus zenét magas szintű élményforrásként, nél­kü­löz­hetetlen lelki táplálékként és megőrzendő, továbbfejlesztendő kulturális örökségként mutassák be.
A zenekar minden tevékenységének célja összefoglalható jel­mon­da­tukban: Út a zenéhez. Jelenleg is azon dolgoznak, hogy új utakat nyissanak a zenéhez, ezért még ebben az évben útitársaik lehetünk az online térben is. Az Út a zenéhez weboldal a klasszikus zene Netflixe: egy olyan online koncertterem, ahol hangulatok szerint csoportosítva lehet találkozni a klasszikus zene szórakoztató vagy éppen drámai pil­la­na­taival. Egypercestől egyórásig sokféle tartalmat közvetít – gyerekeknek szóló videóktól a zenés meditáción át a klasszikus szmokingos koncertig szinte mindent, ami zene. Az oldalon mindenki a saját ízlése és tempója szerint haladhat a klasszikus zene és ezáltal önmaga megismerése felé. Élő közvetítések és korábbi előadások részletei ugyanúgy megtalálhatóak lesznek, mint teljes koncertek többkamerás felvételei, HD minőségben.
Az újítást az jelenti, hogy a felhasználók érzelmek és hangulatok sze­rint csoportosítva, rövidebb és hosszabb részleteket találhatnak az oldalon, amely emiatt a modern stream szolgáltatókhoz hasonlít. Egya­ránt kereshetők lesznek hangulatok, zeneszerzők vagy akár teljes szimfóniák is. Az oldal egyúttal az Óbudai Danubia Zenekar online otthona is: minden, az együttessel kapcsolatos információ, jegyvásárlási lehetőség, kapcsolattartási opció megtalálható lesz az oldalon a zenével kapcsolatos tartalmak mellett.
Az Útazenéhez.hu elérhetősége az első félévben ingyenes, ám regisztrációhoz kötött lesz, de fél év után fizetőssé válik. „Úgy érezzük, hogy az online világ most már maradandóan az egyik állandó előadóhelye lesz a művészeteknek. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a közönségünk nagyon hálás az online közvetítésekért, többen is jelezték, hogy korábbi felvételeinket is szívesen újranéznék. Mi ezt le­he­tő­ség­ként éljük meg, és reméljük, hogy a minden szempontból kiváló minőségű előadásokkal nemcsak idehaza, hanem külföldön is nagyon sok embert el tudunk érni” – véli Hámori Máté, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője.
hirdetés

Ahogy ígérik: a weboldalon kalandozva egy izgalmas és váratlan utazásban lehet részünk önmagunk felé. Útközben sokkot, borzongást, megnyugvást, romantikát és katarzist is találunk. Az út önmagunkhoz pedig egyben út a zenéhez is: a legősibb művészet gyógyít, feltüzel, megdöbbent és letaglóz. A zene útját járni nem könnyű: bátorság és nyitottság a feltétele. A zenekar mindenkit arra buzdít: ismerje meg önmagát a világ legjobb zenéinek kíséretében.





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor