Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Világklasszis előadók különleges koncertjei a Zeneakadémián
2021-12. szám

Ismét nemzetközi hírű magyar és külföldi muzsikusok érkeznek a Zeneakadémiára, így 2022-ben is izgalmas formációk és rendhagyó műsorok várják a közönséget.
Már kaphatók jegyek az év elejétől őszig ívelő koncertekre, amelyeket ezúttal is tematikus csoportosításba rendezve kínál az intézmény.

A Kamarazene Nagyteremre 2022 tavasz című sorozatban Joshua Bell hegedűművész és Shai Wosner zongoraművész, a világ legjelentősebb fúvós művészeiből álló Les Vents Français (Emanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin, Radovan Vlatković) Eric Le Sage zongoraművésszel, valamint Jean-Guihen Queyras csellóművész és Alexandre Tharaud zongoraművész (többek közt saját átiratukban Brahms néhány magyar táncával) lép fel.

A Négyszer négyes plusz egy 2022 vonós kvartetteket szólistákkal kiegészülve mutat be, egyaránt különleges programmal: tavasszal Kirill Gerstein zongoraművész és a Hagen Quartet, valamint Várjon Dénes zongoraművész és a Gringolc Quartet ad koncertet, ősszel Fenyő László csellóművész és a Borodin Quartet, valamint Ránki Dezső zongoraművész és a Keller Kvartett érkezik.

A zongora kétszer 2022 címmel – nevéből következően – két-két zongoraművészt állít középpontba. Köztük van egy-egy testvérpár, Gyenyisz és Vlagyiszlav Kozsuhin, illetve Lucas és Arthur Jussen, a sorozatban fellép továbbá Roman Rabinovich és Fejérvári Zoltán, valamint novemberben Louis Lortie és Hélène Mercier.

A Zenekar a központban 2022 tavasz ezúttal a barokkra fókuszál. A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Zenekar nemzetközi szereplőgárdával egy francia operaritkaságot mutat be, Beatrice Rana zongoraművész és az Amsterdam Sinfonietta a kortárs Thomas Ades kompozícióját Bach-művek társaságában adja elő, az Aura Musicale együttes és a zeneakadémistákból álló Alma Mater Kórus pedig egy különleges Monteverdi-művet tűzött műsorára.

A fekete-fehér színei 2022 zongorasorozatban tavasszal Fülei Balázs, Alexandra Dovgan, ősszel Yekwon Sunwoo, Lajkó István és Kiss Péter ad szólóestet.
hirdetés

A Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz különleges formációkat és hangszereket is bemutat. E sorozatban fellép majd Jean Rondeau francia csembalóművész; Báll Dávid zongoraművész és Fejérvári Zsolt nagybőgőművész; Emmanuel Tjeknavorian, Daniel Müller-Schott és Anna Vinnyickaja hegedű-cselló-zongora triója; Haffner Eszter, Bársony Péter és Rohmann Ditta hegedű-brácsa-cselló formációban, többek közt Eötvös Péter vonóstriójának hazai premierjével; Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich és Alexei Grynyuk hegedű-cselló-zongora formációja; valamint Dénes-Worowski Marcell vezényletével az Altalena Együttes, amely Bach és Stravinsky művei mellett Kecskés D. Balázs új kompozícióját mutatja be.

A Zeneakadémia koncertmesterei 2022 három neves hegedűművészt „ültet” a Nemzeti Ifjúsági Zenekar kitüntető címmel elismert Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának vonós tagjaiból álló formáció élére. Giovanni Guzzo, Kelemen Barnabás és Baráti Kristóf nemcsak irányítja majd az együttest, hanem szólis­taként is fellép. A Zeneakadémia egyik erőssége, hogy a jövő muzsikusai egy színpadon szerepelhetnek már befutott művészekkel.

Az Orgona a központban 2022 tavasz című sorozatban Jan Dolezel cseh, Hans-Ola Ericsson svéd és Karosi Bálint magyar orgonaművészek ritkán hallott műveket is bemutatnak a Nagyterem rekonstruált Voit-orgonáján.

A jazz műfajában is érdekes koncertek várhatók: a Jazz itt! 2022 tavasz című sorozatban Kenny Barron amerikai és Dado Moroni olasz zongorista duója, illetve Snétberger Ferenc triója Jesper Bodilsen és Morten Lund dán muzsikusokkal igazi ínyencségnek ígérkezik.

A gyermekeknek szóló Liszt-kukacok Akadémiája tavasszal a zenei felfedezőket állítja középpontba, bemutatva máig tartó hatásukat például a könnyűzenében és az éneklésben.

A Zeneakadémia saját szervezésű koncertjeire felhasználható ajándékkártya is váltható: a vásárlástól számítva egy évig érvényes, a jegypénztárban, fizikai valójában tetszőleges összeggel tölthető fel, az intézmény honlapján keresztüli online változata pedig 3000, 5000 és 7000 forintos értékben érhető el.
A bérletek helyett továbbra is kedvezményrendszer várja azokat, akik egy adott sorozaton belül több koncertre váltanak belépőt egy időben. Három hangversenyre szóló jegynél 10, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak további 5 százalék engedményben részesülnek.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor