Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Hangszert a kézbe hatodik évad
2022-09. szám / K. B.

Hatodik évadát kezdte a Hangszert a kézbe utazó interaktív kiállítás, amelyre 2017 óta 58 alkalommal 120 ezren voltak kíváncsiak. Az új évad szeptember 8-án, Martonvásáron indult, ahol a Fülesbagoly Fesztivál részeként próbálhatták ki az érdeklődők a hét szekció mintegy száz­negyven hangszerét és zenei eszközét.

A tanév végével, június közepén a Hangszert a kézbe előző évada is véget ért. A Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központban három nap alatt közel kétezren próbálták ki a Hangszeresek Országos Szö­vet­sége (HANOSZ) tagjai által összeállított hangszer- és hangtechnikai eszközparkot. Mindez egyben azt is jelentette, hogy a 2017 feb­ruár­já­ban indult sorozat ötödik szezonjának a végére a kiállítás 44 te­le­pü­lésre 58 alkalommal jutott el, a 229 kiállítási nap alatt pedig közel 120 ezren voltak kíváncsiak a kiállított hangszerekre. A gitár, basszusgitár, ütősök, billentyűsök, ének és hangtechnika, világ- és népzene, va­la­mint stúdiótechnikai szekciókból álló kiállítás megvalósítását az NKA Hangfoglaló Programja eddig hét pályázat révén mintegy 300 millió forinttal támogatta.
Az NKA pályázatának köszönhetően 2022. szeptember 8-án, a 230. kiál­lítási nappal útjára indulhatott a Hangszert a kézbe programsorozat hatodik évada. A covid miatti kihagyás után nagy sikerrel megrendezett tavaly szeptemberi, martonvásári kiállítás alapján a szervezők úgy döntöttek, hogy idén is elfogadják a település és a Fülesbagoly Fesztivál szervezőinek invitálását, így szeptember 8. és 10. között a Brunszvik- Beethoven Kulturális Központban volt kipróbálható a mintegy 140 hangszer és eszköz. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően délelőttönként rendhagyó énekórák is várták a látogatókat, akik mindennap 8 és 18 óra között, zenetanárok és zenészek segítségével pró­bál­gathatták a hangszereket.
hirdetés

Az NKA Hangfoglaló Program támogatásának és a HANOSZ tagságának köszönhetően ebben az évben még hat további helyszínre biztosan eljuthat a kiállítás. Törökszentmiklóson október 20. és 22. között, Szolnokon november 9. és 11. között lesznek kipróbálhatóak a hangszerek, amelyek novemberben Zalaegerszegre is eljutnak. A további három helyszín kiválasztása még folyamatban van, hiszen a szervezőknek immár nemcsak olyan települések közül kell választaniuk, ahová az elmúlt évadokban még nem jutott el a Hangszert a kézbe, de szép számmal vannak olyan városok is, amelyek második vagy harmadik alkalommal szeretnék ismét vendégül látni a programot.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor