Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 25., csütörtök
Márk

 
 
Nyomtatható változat
Pályázat
Volt egyszer sok fesztivál
2023-03. szám

Pályázati felhívást tett közzé a Volt egyszer egy beatkorszak blog, amelyre a Kádár-kori fesz­tiválokról szóló személyes történeteket várnak. A kiírás apropóját az idén ötvenéves diósgyőri rockfesztivál adja.
Farmernadrág és almabor, perzselő napsütés vagy éppen hidegen kopogó eső. Rekedt torkok, széttáncolt cipők, lopott csókok és egy őszinte ölelés. A Volt egyszer egy beatkorszak blog, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület pénzdíjas pályázati felhívására bárki beküldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a hetvenes- nyolc­va­nas évek számára legemlékezetesebb, legmeredekebb vagy éppen legmókásabb fesztiválélményeit.
Az ötven éve, a diósgyőri stadionban tartott seregszemlét – a Diós­győri Pop-Rock Fesztivált – sokan úgy emlegetik, mint a hazai Wood­stockot. Azonban az 1973. június 10-ei eseményen túl is számos fesztivált rendeztek a rendszerváltozás előtt idehaza, Dorogtól a Hajógyári- szigetig, a Balokány-ligettől Pusztavacsig és még sokfelé az országban, sőt a határon túli magyar területeken is. Mindenkinek az a legfontosabb ezek közül, ahol az ismerős tömegben igazán otthon érezhette magát, esetleg módja volt pár szót váltani a hőseivel, az utolsó taktusok lecsengése után pedig egy jóleső ital mellett még sokáig beszélgetett az újdonsült legjobb barátaival.
hirdetés

A Volt egyszer egy beatkorszak blog szerkesztősége, a Beatkorszak Projekt és a Hangőr Egyesület a 2020-as „Hogyha hallom én, minden az enyém!”, illetve az egy évvel később, Filléres emlékeink címmel kiírt pályázatok sikerén felbuzdulva harmadszor is közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit. Olyan, 1500-5000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, visszaemlékezéseket, egyperceseket várnak, amelyek egy rendszerváltás előtti, magyar könnyűzenei fesztiválhoz köthető élményt vagy ott történt találkozást beszélnek el, megmutatnak valamit a miliőből, ami az egykori élőzenei seregszemléket jellemezte a hetvenes, illetve a nyolcvanas évek alatt idehaza. A történetek egy-egy fotóval is illuszt­rálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el a kiírók, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.
A legsikerültebb írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak blogon közlik, szerzőiket pedig rocktörténeti témájú, értékes könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül 50 000, 30 000, illetve 20 000 forintos jutalomban is részesül. Az írásokat és a kiírással kapcsolatos kérdéseket a palyazat@beatkorszak.hu címre várják a szervezők. Beküldési határidő: 2023. május 1. Eredményhirdetés várhatóan a diósgyőri fesztivál jubileumán.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor