Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 20., szombat
Tivadar

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Nem ismerünk határokat
2023-04. szám

Pest megye legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár egy veresegyházi színházi startup, a Veres 1 Színház nyári fesztiválja. Az elmúlt 6 év alatt több mint 100 ezer nézőt vonzott előadásaira, és olyannyira dinamikus a fejlődése, hogy idén nyáron bővíteni fogják a nézőteret,
és pótszékekkel az 1800 főt is meghaladó, kényelmes nézőteret hoznak létre. 2023 nyarán tehát hetedik alkalommal rendezik meg Veresegyházon a Mézesvölgyi Nyár szabadtéri színházi fesztivált június 22. és augusztus 31. között, amelyről Venyige Sándort, a színház igazgatóját, a Mézesvölgyi Nyár projekt veze­tő­jét kérdeztük.

A megalakulás óta minden évben nagyon változatos a prog­ram­kí­ná­la­tuk. Hogyan szokták összeállítani a programot?
V. S.: Az indulás évében, 2017-ben a mottónk három szóból állt: szín­ház, zene, tánc. Ez mára kicsit módosult, és a négy pillér, amit műfa­jilag megcélzunk, a következő: családi darabok, melyek gyermekekkel együtt élvezhetők, zenés színházi darabok és musicalek, színdarabok és végül a koncertek. Mind a négy műfajban olyan produkciókat hívunk meg, amikre nagyon nagy a közönség igénye. Nem véletlen, hogy van­nak produkciók, amiket duplázunk idén is, olyan nagy az érdeklődés. Kezd kialakulni az a szokás, hogy ha valamire Budapesten lehetetlen jegyet szerezni, akkor a nézőknek már eszükbe jut, hogy nézzük meg a Mézesvölgyi Nyáron! A látogatóink fele a fővárosból érkezik – ez organikusan sokat fejlődött az évek során, mára már tudatosan cél­zunk a fővárosból hozzánk látogató, nyáresti kikapcsolódást kereső nézőinkre.

Az első osztályú magyar előadók mellett nagy újítás, hogy a kínálatban két nemzetközi sztár is szerepel idén. Lehet már beszélni ezekről a tervekről?
V. S.: Hogyne lehetne, hiszen az egyik produkció, a Bonnie Tyler koncert jegyárusítását már megkezdtük, és félháznál tartunk. A rocklegenda Bonnie Tyler július 29-én lesz a vendégünk, és talán nem is kell őt bemutatni, hiszen közel ötvenéves zenei pályájának termése, hogy 17 nagylemez és több millió eladott album büszke birtokosa. Tény, hogy bekerült többek között a Guinness-rekordok Könyvébe is, és ő lett Nagy-Britannia egyik legsikeresebb és legismertebb énekesnője, aki folyamatosan koncertezik és jelentet meg albumot. Az a korosztály, aki már élt a 1980-as években, emlékezhet, hogy Bonnie Tyler dalaival sorra a világ slágerlistáinak élén szerepelt, és bálványai közé tartozott Tina Turner és Janis Joplin is. A mű­vész­nő többször koncertezett már Magyarországon, és büszkék vagyunk arra, hogy idén mi láthatjuk vendégül a walesi énekesnőt.
hirdetés


Két nemzetközi sztárt említett az előbb. Ki lesz a másik előadó?
V. S.: A megállapodásunk olyan friss még, hogy a Pesti Műsor olvasói valószínűleg először tudhatják meg a jó hírt: a Mézesvölgyi Nyár színpadán július 15-én fellép a nemzetközi porondon már bizonyított, a YouTube-on 1 millió feletti követővel rendelkező Péter Bence fiatal magyar zongoraművész és zeneszerző. Ez a program új utat nyit meg előttünk, szervezők előtt is, hiszen Bence elmossa a határokat a komoly- és a könnyűzene, Magyarország és a nemzetközi porond között. Hihetetlen profizmussal és virtuozitással, ugyanakkor a közönséget elvarázsolva adja elő show-nak is nevezhető produkcióit. Bence rajongótábora hatalmas: az Instagramon 240 ezren, a YouTube-on 1,1 millióan követik, a Spotifyon havi 80 ezer hallgatóval mágnesként vonzza a zongora szerelmeseit. Reméljük, hogy a követőtáborának július 15-én alkalma lesz Veresegyházon is hallani őt.

Mikortól vásárolhat a közönség jegyet ezekre a nagyszerű produkciókra?
V. S.: Az előadásokra a jegyek értékesítését már megkezdtük, és fokozatosan nyitjuk meg azokat, ezért is érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, amelyben küldjük az információkat, mely előadásokra lehet már jegyet kapni. Azt javaslom az érdeklődőknek, hogy nézzenek szét a mezesvolgyinyar.hu oldalon, és váltsák meg előre a jegyeiket. A jegyvásárláshoz a SZÉP Kártyájukat is könnyen felhasználhatják, akár online, akár személyesen vásárolnak. A személyes vásárlásra Veresegyházon a jegyirodánkban van lehetőség, illetve a fesztivál idejére a helyszínre települünk ki. Hatalmas nagy szeretettel várunk mindenkit a Mézesvölgyi Nyáron, Veresegyházon!

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor