Mindent a kertbe!
2018. július 30. /

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyű­ze­nei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.

A Muzsika a kertben, Színház a kertben és Opera a kertben sorozatoknak az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertje ad otthont. A kerti előadások során a tradíció és nyitottság kerül előtérbe. A programsorozat kínálatában klasszikus zene, jazz, kórusművek, ragtime, zenés színház, opera és relatív komédia is sze­re­pel.
A nyitó zenés felolvasószínház szereplője Szalai Kriszta, Cserna Antal, Gémes Antos, Lux Ádám, ahol a téma nem a filmrendező Menzel, hanem a tollforgató. Július végén, 25-étől 29-éig minden este az egyik legizgalmasabb kortárs brit szerző, Simon Stephens elgondolkodtató, szórakoztató darabját élvezhetik az Orlai Produkció előadásain. A Heisenberg című mű két szereplője Ullmann Mónika és Benedek Miklós.
Július három hétfőjén a ház rezidens zenekarait hallgathatják: a Liszt Ferenc Kamarazenekart, a fiatal Anima Musicae Kamarazenekart és a Budapesti Vonósokat, akik koncertjén közreműködik Meláth Andrea énekesnő.
[kep3]
A nyár operaelőadása a kert mottóját erősíti, a rendező Philipp György és társulata, az Á la cARTe cél­ki­tű­zé­se az estén az, hogy fedezzük fel minden emberben, ahogy Don Giovanni felfedezi a nőkben, az egyedit, az érzékit, a nyitott lelket, a megmenthetőt.
A nézők 25. alkalommal láthatják a Seress Rezső tragikusan szép életét felidéző, Dalok a Kispipából című előadást Fesztbaum Béla szerkesztésében a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével.
Nemzetközi hírű vendégek is fellépnek: hallhatják a világ egyik legismertebb gitárduóját, a Katona Twinst, akik klasszikus mesterművekkel és saját gitárátdolgozásokkal készülnek, és a záró koncerten Snétberger Ferenc és Tony Lakatos duóját, akik így együtt most először koncerteznek Magyarországon.
Négy esten át a vokális zene iránt érdeklődőknek is tartogat izgalmakat a Társaskör kertje. Bécsi mu­lat­ság­ra kalauzol a Szent Efrém Férfikar és slágerekkel teli esttel készül a Singer Street új formációja. Továbbá fellép két nagy jazzénekesnő is, Bódy Magdi a Freedom Együttessel, régi dalaival, jazzdallamokkal és Szulák Andrea a Budapest Ragtime Banddel.

Bővebb információ: www.obudaitarsaskor.hu, www.jegymester.hu