Lajkó Félix: Elsősorban zene
2018. november 16. /

Lajkó Félix új zenekarát és új szerzeményeit mutatja be novemberi 29-ei koncertjén a BOK Csar­nok­ban. A zabolázhatatlan virtuóz mindig is különleges érzékenységgel hat a lélekre. Hallhattuk
már szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is. Idei évzáró koncertjén új kihívásokat keres és talál a muzsikában: új zenei szövettel, új társakkal, ismét percről percre meglepve kö­zön­ségét.
Az új felállásban Sidoo Attila gitározik, vele Lajkó Félix már többször lépett fel, duóban is szívesen játszanak együtt. A barokk, kortárs és arab muzsikákban egyaránt otthonosan mozgó, zeneileg nyitott és extravagáns Kertész Endre csellózik, és a számos formációból ismert Czirják Tamás dobol. A nagybőgőnél Barcza Horváth Józsefet, a hazai jazzvilág egyik unikumát hallhatjuk, Bizják Gábor, az Első Pesti Rac­kák­ból ismert fúvós kürtön játszik, és Mazura János, a klasszikusban, jazzben, világzenékben egyaránt aktív zenész tubázik.

BOK Csarnok
11. 29.