Különleges kínai mesét mutatott be a Kolibri Színház
2018. december 11. /

November 17-én debütált a Kolibriben A császárfiú álma című zenés mesejáték, amelyet Jókai Mór A leaotungi emberkék című meséje nyomán Horváth Péter írt és Novák János állított színpadra, aki egyúttal az előadás zeneszerzője is.

A történet szerint Csia Csingi császár tizenöt esztendős, amikor apja halálával a nagy kínai birodalom trónjára lép, és a koronával együtt mindjárt feleséget is kell vennie. Csia Csingi álmában többször meg­je­le­nik a messzi Leaotung tartomány hercegnője, és Liu-Liu is álmodik az ifjú császárral. Szívükben szerelem ébred – de vajon létezik-e az ismeretlen másik, bármilyen messze, a kínai császárság végtelen földjén?
„Jókai egyedülálló, kínai témájú műve csak a császárfiú történetét mutatja be, mi azonban a lány útját is végigkövetjük. Így egyfajta tü­kör­tör­té­netet jelenítünk meg a színpadon” – mondta el a rendező, aki kiemelte az előadás különleges zenei és látványvilágát is. A pro­duk­ció­ban sokféle hagyományos kínai zene és ének hangzik el, a művészek klasszikus kínai hangszereket szólaltatnak meg, és kínai árnybábozás is megjelenik a kézi- és óriásbábok mellett.
A főbb szerepeket Nizsai Dániel, Michl Juli m. v., Török Ági és Szívós Károly játssza. Az előadás báb-, jelmez- és látványtervezője Orosz Klaudia, a mozgástervező Lakatos János.
Kolibri Színház
Előadások: 12. 09., 10., 11., 2019. 01. 24., 25., 26.