Titkos vacsora – családi mesék
2018. december 28. /

Vadadi Adrienn nemcsak az óvodákban mozog otthonosan, hanem a gyerekszobák, családi nappalik, konyhák miliőjében is. Bizonyította már ezt az Alma utca 22.-ben vagy annak a folytatásában, a Nyomás a suliba! című könyvben, aztán megérkezett a Titkos reggeli, ami már a szűk családi életre fókuszált, és most itt a folytatás, a Titkos vacsora is.

A rövid sztorik többségében apró-cseprő dolgok történnek, melyek mégis fontos eseményei a hétköznapoknak. Ilyen apróságok például a testvéri kapcsolatok vagy bizonyos krízishelyzetek szülői megoldása, egy betegség elmesélése vagy egy-egy mókás esemény.
Juli még ovis, Andris pedig kisiskolás. Viszonyuk – ahogy az a legtöbb családban lenni szokott – szélsőséges. Egyik pillanatban egymás agyára mennek, a következőben meg már a legnagyobb szeretetben és harmóniában játszanak együtt. Ki ne ismerné az érzést, amikor bal lábbal kelünk, és a legapróbb dolgokon is bosszankodunk? Andris is így jár. Amikor már nagyon mérges, el is határozza, hogy világgá megy… Persze a nagy kaland csak a szomszédos játszótérig tart, mégis komoly szülői összefogásra van szükség, hogy a nehéz helyzetet a lehető legokosabb módon kezeljék. A szülők egész ügyesen veszik ezeket a kihívásokat, akár tanulni is lehet tőlük.

Pozsonyi Pagony
58 oldal / 2690 Ft