Hatalmas siker a Karinthyban – Tanár úr, kérem!
2019. január 08. /

A Tanár úr, kérem! megszólítja a mostani iskolásokat és az öregdiákokat is, Karinthy Frigyes saját szavaival élve: „Nem látom olyan keservesnek és fárasztónak és nyomasztónak; hanem figyelni fogom benne mindazt, ami benne kedély és humor és emlék és szép fiatalság.”

„1996-ban rendeztem meg nagyapám művét itt a Karinthy Színházban. 17 évig ment nagy sikerrel, közel 300 előadást élt meg – meséli a színház igazgatója, Karinthy Márton – Frissíteni szerettem volna a darabot, ezért kértem fel rendezésre egy fiatal rendezőt, Simon Kor­nélt, aki színészként már korábban bizonyított a Karinthy Színház közönségének, azonban rendezőként most debütált nálunk.”
„Ifjúsági színházat csinálni nekem misszió. Hiszem, hogy a művészet képes jobbá tenni a világot. Azt látom, hogy az ifjúság nem ismeri azt a csodát, ami a színházban estéről estére megtörténik. A Tanár úr, kérem!-hez hasonló klasszikus művek színrevitelével, új­ra­fo­gal­ma­zá­sával vonzóvá, szerethetővé és befogadhatóvá tudjuk tenni a kötelező olvasmányokat” – mondta Simon Kornél az előadásról, amely 2018 márciusa óta már 20. alkalommal került színre a Karinthy Színházban.