Mozart-nap 2019
2019. március 09. /

Március 10-én, vasárnap délelőtt 11-től este 10-ig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét a Concerto Budapest rendezésében. Kiváló szólisták, remek
kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el Mozart rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében.
„Mozart: az élet maga” – fogalmazott találóan a nagy angol karmester, Sir Colin Davis, jószerint mindannyiunk közös benyomását tömören összefoglalva. Ezt a kivételes tüneményt ünnepli a Concerto Budapest lassanként hagyományossá váló tavaszi Mozart-napja is: délelőttől egészen késő estig, a Concerto Budapesttel és nagyszerű ven­dé­geivel. Rados Ferenc és a kiváló kvartettjét is magával hozó Arvid Engegard, Ránki Dezső, Klukon Edit, Frankl Péter, Fenyő László, Szűcs Máté és a gyermekprogram vezetésére is vállalkozó Simon Izabella – csupán néhány vonzó név a fellépők sorából, akik e nagyszabású koncertsorozaton az emberiség egyik leghatalmasabb teremtőjének életművéből játszanak majd, legalább annyira a maguk színtiszta örömére, mint a mi gyönyörködtetésünkre.
Művészeti vezető: Keller András.
Részletes program: www.concertobudapest.hu

Zeneakadémia
03. 10., vasárnap, 11-22h