Elindult a Hangfoglaló Spotify!
2019. május 25. /

Spotify fiókkal bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával induló oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Folyamatosan frissülő tartalommal és kedves, minimalista arculattal vár mindenkit több mint 200 dallal a Hangfoglaló Spotify!

Főszerepben a dal!

A Hangfoglaló Program új Spotify profiljának célja, hogy a hazai könnyűzenét ünnepelje és éltesse, annak a legevidensebb szintjén: a dalokat szeretnék a figyelem középpontjába állítani. A Hangfoglaló Spotify létrejöttének alapvető ötletét az a felismerés adta, hogy az öt éve működő Program támogatott zenekarairól rengetegszer szólt már cikkekben, sajtóközleményekben vagy akár a fesztiválok és klubkoncertek alkalmával, azonban az előadók dalainak folyamatos terjesztésére vagy streamelésére eddig nem volt megfelelő felülete.
A most létrejött lejátszási listák folyamatosan frissülő tematikus playlistek – hangulathoz vagy műfajhoz illeszkedve. Összeállításukkor kiemelt figyelmet fordítottak az aktuális és az elmúlt években pályázott induló előadókra, a hazai könnyűzenei élet meghatározó produkcióira, illetve azokra a gyöngyszemekre is, amiket rádióban ritkán hallhatunk, azonban vitathatatlanul színesítik a magyar zenei kultúrát. A stílusbeli megkötés csak részben válik szervezőelvvé, hiszen még a tematikus playlisteken belül is találunk több olyan dalt, amelyek nehezen besorolhatók műfaji kategóriákba.
Indul a Hangfoglaló Spotify, ahol főszerepben a dal!
Mutatjuk az első kilenc listát!

- Esőnap – borúsabb, szomorkásabb napokra válogatott playlist
- Hétvégre – vidám upbeat dalok – nem csak hétvégére
- Legalább fáj – lejátszási lista a hazai rock és metal szcéna aktuális előadóival
- Meggyújtom a pipám – avagy a népzene a legősibb popzene – folk és világzenei gyűjtés
- Csönded vagyok – singer-songwriter dalok, akusztikus hangszereléssel
- Létige – a hip-hop nem egy tánc, de sokkal inkább közlés, ritmus és ütős szövegek
- Táskarádió – a magyarországi beat-korszak legnagyobb slágerei
- Mindig péntek – azaz a New Music Friday playlist, ahol hétről hétre a friss megjelenések kerülnek te­rí­  tékre
- Magam adom – havi selector lista

A fenti playlistek címei az adott műfaj egy-egy fontos dalára reflektálnak, azt emelik reflektorfénybe. Némiképp kilóg a sorból a Magam adom, amelynek összeállítására havonta felkérést kap a hazai zenei élet valamely ismert előadója. Ennek a listának már nem szab korlátot az országhatár: a havi selector saját kedve, ízlése és hangulata alapján válogatja össze aktuális vagy örökzöld kedvenceit. Április hónapban – és egyben a Hangfoglaló Spotify történetében is – elsőként a Vitáris Iván által válogatott lejátszási listát hallgathatjuk meg. Az Ivan & The Parazol énekes frontemberének összeállítása a hónap elteltével nem tűnik el, csak átalakul – minden egyes selector playlist fent marad a bárki számára elérhető felületen.