Családi fesztivállal kezdi új évadát a Kolibri Színház
2019. szeptember 20. /

Szeptember 7-én immár 28. alkalommal rendezik meg az egész napos, ingyenes Kolibri Évad­nyi­tó Fesztivált, amelyen a hazai produkciók mellett idén három különleges külföldi ven­dége­lőadás is várja a kicsiket és nagyokat.


A Kolibri Színházban és a Jókai téren reggeltől estig zajló ren­dez­vényen a hagyománynak megfelelően idén is a báb- és utcai előa­dó­művészet legkiválóbb magyar és nemzetközi képviselői fogadják a közönséget. Az esemény házigazdái: Török Ági, az idei évad Kolibri Höl­gye és Szívós Károly, a Kolibri Úr.
Az idei vendégfellépők között szerepel a veszprémi Kabóca Báb­színház és a győri Vaskakas Bábszínház, valamint Fabók Mancsi Bábszínháza és a szlovákiai Árgyélus Színház Écsi Gyöngyi me­se­mon­dóval. Sarkadi Bence nemzetközi hírű marionettművész Világjáró marionettek című, többszörös díjnyertes produkcióját hozza el a Jókai térre. Spanyolországból érkezik a Teatro Paraíso társulata Nomádok című előadásával, míg a görög Artika Theatre Company Csodák a kiskertben, az olasz La Baracca-Testoni Ragazzi Színház pedig az Egy felhő útja című produkcióját mutatja be a fesztivál közönségének. Az előadások között, a korábbi évekhez hasonlóan, a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a Vitéz László Automata fogadja a gyerekeket.
A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál és a társulat egyik alapítója. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Kolibri Színház művésze, Nizsai Dániel Pulcinella éneke című produkciójában és a kaposvári BábSzínTér Vitéz László meséjében elevenedik meg. Idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti. Az esemény védnökségét a főváros humánterületért felelős főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra és Hassay Zsófia, Terézváros polgármester asszonya látja el.
A Kolibri Fesztivállal egy időben már megvásárolhatók az új évad előadásaira szóló jegyek és bérletek.

Kolibri Színház, Jókai tér
09. 07.