A Hallgatás Napja – A Concerto Budapest és a BMC egynapos kortárs zenei fesztiválja
2019. november 09. /

Megismerés, rácsodálkozás, elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a kö­zön­ség és éppúgy az előadók számára A Hallgatás Napja, a tavalyi kényszerű szünet után, 2019. november 10-én, vasárnap, immár negyedik alkalommal.
­
A Concerto Budapest és a Budapest Music Center egynapos zenei fesz­ti­válja elsősorban a kortárs zenére és a különböző korok re­mek­művei között keletkező teremtő kölcsönhatásra összpontosítja a figyelmet. Az egy napba sűrített, tucatnyi koncerten több mint 40 mű – köztük öt ősbemutató és öt magyarországi bemutató – várja a kö­zön­séget, melyek műsora Vivalditól Beethovenen át a legendás kor­tár­sa­kon keresztül a legfiatalabb zeneszerző-generáció műveit sorakoztatja fel.
A Hallgatás Napján hagyományosan egyszerre több helyszínen zaj­la­nak a zenei programok, amelyeken Keller András, Rácz Zoltán és a Concerto Budapest művészei mellett a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhatnak majd a látogatók. A BMC ter­mei­ben többek között Fenyő László, Csalog Gábor és Berecz Mihály, a Keller, a Kruppa és a Classicus Quartet, valamint Homoky Gábor és az Old Sounds is zenél majd. Prog­rami­gaz­gató: Keller András.
www.hallgatasnapja.hu
Budapest Music Center
IX. Mátyás u. 8.
11. 10., 11.00-22.30h