A háromfejű király
2019. december 04. /

November végén egyfajta gyógyító szándékkal készült előadást varázsolnak a Színház- és Film­mű­vé­szeti Egyetem hallgatói az Ódry Színpadra. Arról mesélnek, hogyan került elő a Csodálatos

Pitypangmező Királyának elveszett szíve, aki a felesége halála miatt búslakodik. Az étel ízetlen, a viccet nem követi nevetés, a palota falai csöndtől visszhangoznak. A Király önmagával folytatott harca és a Királynő elvesztése felett érzett fájdalom egyre nagyobb káoszba taszítja a birodalmat, amin csak a két gyermek, Porcsin és Mimóza segíthet. Elhatározzák, hogy visszaszerzik édesapjuk elveszett szívét, és megmentik a királyságot.
Ez a vizuálisan is megkapó, bábos elemekkel dolgozó előadás a gyászfeldolgozás különböző fázisain keresztül kalauzolja a nézőt, és a mesei keret segítségével a gyerekek számára is emészthetővé tesz nagy súllyal bíró témákat. Sok humorral és érzékenyen beszél a szülő-gyermek kapcsolatról, többek között arról, mi történik, ha fel­cse­ré­lőd­nek a szerepek, és a megmentő felnőtt felelőssége a gyerekek vállára nehezül.

Ódry Színpad
11. 23., 18h