Beb-Hop Slammers: Minden jóból egy kicsi
2020. január 04. / T. B.

Az NKA Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának ötödik évadában támogatott zenekar november végén jelentkezik új, Figure Out The Way című lemezével. Az album címe is utal rá, hogy a zenekar egyre inkább megtalálja saját hangját. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Imrei Ariel basszusgitárost.

November 22-én jelenik meg új albumotok Figure Out The Way cím­mel. Ez a zenekar második nagylemeze. Mennyiben hoz magával ze­nei megújulást?
I. A.: Azt már a dalok írása előtt megbeszéltük Levivel (Tóth Levente, a zenekar gitárosa), hogy mindenképpen újra szeretnénk gondolni a zenekar alkotói koncepcióját. Dalírás közben sok elképzelést sikerült megvalósítani, viszont majdnem ugyanannyi dolog alakult másképp: például sokat vicceltünk azzal, hogy egyetlen szerelmes számunk sem volt az első lemezen, hogy végül a másodikon kizárólag csak azok szerepelnek. Az már a korai időszakban közös döntés volt, hogy Dorkát (Békés Dorka, a zenekar énekese) szeretnénk jobban a kö­zép­pont­ba helyezni, hiszen a hangja hihetetlenül sokat fejlődött az elmúlt években. Stílusában az új album egy fokkal jobban idézi a San Fran­cisco-Seattle vonal soul formációit, de természetesen továbbra is nagyon összetett a hangzásvilága. Továbbra is jazzes szólók, r’n’b-s dallamok, funky groovok, soulos refrének váltogatják egymást. Valójában a hangzásvilágunk: minden jóból egy kicsi.

Nemcsak a lemez, de videoklip is debütál november közepén. Mi volt a videó alapgondolata?
I. A.: A Summer című dalhoz egy igazán minimalista klipet képzeltünk el, ahol a színek és a textúrák annyit érnek, mint az arckifejezések és a történések. Mivel maga a szám is erősen énekközpontú, ezért a klipben a kamera is szinte végig Dorkát követi, ahogy elmeséli a dal narratíváját: „Most akkor mik vagyunk mi egymásnak?”. A képi világ nem életszerű, inkább színházi díszlethez hasonlít, a zenekar pedig a díszlet része. Nagyon szépen érvényesülnek a Démény Kinga által készített sminkek, illetve Szabó Fanni Eperke fiatal tervező ruhája. F. Tóth Marci operatőr hihetetlenül tehetséges és szakértő stábot hozott magával, a rendező pedig Visnyai Zoltán volt.

A Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának támogatott zenekara voltatok a 2018/2019-es, ötödik évadban. Milyen újdonságokat hozott ez az év?
I. A.: Kétélű kardként éltük meg a pályázatot és az egész éves munkát. Mérhetetlen támogatást és biz­ta­tást kaptunk a Hangfoglaló Programtól és Bodnár Tibi mentorunktól, viszont határidős feladatokat kellett teljesítenünk. Év végére sikerült megkomolyodni a nyomás alatt, így egy száz százalékban pozitív ese­mény­ként éltük meg az idei teendőket.

Milyen tervekkel vágtok neki a 2020-as évnek?
I. A.: Főleg a potenciális együttműködések lehetőségét szeretnénk felderíteni. Célunk, hogy egyre több budapesti és vidéki színpadon, fesztiválon is megjelenjünk. Tervben van továbbá egy élő-remix projekt, amelyben az eddig megírt számainkat gondoljuk újra.