„Csapni való” a program a Fonóban!
Év vége – ami belefér!

2020. január 04. /

Adventi koncerttel várja a közönséget december 21-én két remek énekesnő és zenekaraik, Herczku Ági és a Banda, valamint Kubinyi Júlia és Társai.
Zenei összeállításaik az adventi időszak jeles eseményeit idézik, mint a jövendölés, szálláskeresés, az örömhírt halló pásztorok vigalma.
A két ünnep között Mohammad Reza Mortazavi iráni születésű, Ber­lin­ben élő sztárütős lép fel, akinek koncertjei messze felülmúlják azokat az elképzeléseket, amit egy ütőhangszeres koncerttől várunk. Az ál­ta­la alkotott dallamok látszólag végtelen ritmikus variációkban fo­nód­nak össze, hipnotikus hangzásvilágot hozva így létre. December 27-én a Kerekes Band és a Zoord követik majd a vendégművészt a Fonó szín­padán.
A Gipsy Cimbalom Band páratlanul virtuóz és változatos muzsikája ötvözi a roma zene, a dzsessz, a flamenco, a szving, a klezmer és a ragtime hagyományait december 29-én. Balogh Kálmán cimbalma betölti a termet, a formációhoz Básits Branka énekesnő csatlakozik, később a PutriPop és a Zűrös Banda is színpadra áll.
Az év hagyományosan az ország legjobb szilveszteri táncházával, a Fonó Folkszilveszterrel zárul, 2020 első reggelén.

Fonó Budai Zeneház
XI., Sztregova u. 3.