Túl a karanténon: tervezzen a Fesztiválzenekarral!
2020. június 06. /

A világjárvány mindenkinek felborította az életét, de a Budapesti Fesztiválzenekar folyamatosan azon dolgozik, hogy közel maradjon a közönségéhez, értéket és élményt adjon ajándékba minden egyes nap. Ezért indítottuk el Karanténestek című online kamarazenei sorozatunkat, és
ezért mutatjuk meg muzsikusaink otthoni arcát a Karanténpercek című interjúsorozatunkban. A csa­lá­doknak online Kakaókoncertekkel kedveskedünk hétvégenként, ami pedig a legfontosabb: gőzerővel készülünk az új, 2020–21-es évadunkra. A bérletárusítást a nagyközönség számára június 10-én indítjuk!

Kíváncsiak, mivel készülünk új szezonra? Fischer Iván zeneigazgató úgy állította össze a műsort, hogy egyensúlyban legyenek benne a fiatal tehetségek és a befutott nagyágyúk, a komoly és a humoros programok, a zenei repertoár pedig most is a régizenétől a legújabb zenéig terjed.
Tovább ünnepeljük Beethovent, és Mahler zenéjének is újabb rétegeit mutatjuk meg. Ahogy közönségünk egyik tagja fogalmazott: „Mindig sírok, ha hallgatom. Nekem ő egy fenomén.” Elhangzik Bruckner utolsó, befejezetlen 9. szimfóniája, de szentelünk egy teljes koncertet a Bach családnak és Lisztnek is, lesz Stravinsky, Ravel és Debussy, Sosztakovics, Prokofjev, Haydn és Mozart is. A 2020-as évtől újra Titokkoncerttel búcsúzunk.
Fischer Iván több fiatal szólistát is bemutat a hazai közönségnek: a koreai zongoraművészt, Seong-Jin Chót, aki 2015-ben megnyerte a Nemzetközi Chopin Zongoraversenyt, az ugyancsak zongoraművész Anna Vinnitskayát, aki a Washington Post szerint „igazi nős­tény­o­rosz­lánként falja fel a legnehezebb kottaoldalakat is”, vagy Andrew Staplest, a fiatal tenort, aki tökéletesen énekli Mahler Dal a földről című darabját. Az igazi nagyágyúk közül újra együtt zenélünk Vilde Franggal, Christian Tetzlaff-fal, Robin Ticciatival, Jörg Widmann-nal, Jukka-Pekka Sarastével, Julia Fischerrel és Midori Seilerrel. Több fantasztikus magyar művésszel is együtt dolgozunk: érkezik Baráti Kristóf, Madaras Gergely, Baráth Emőke és Takács-Nagy Gábor is.
Fontos, hogy a Budapesti Fesztiválzenekarnál a bérletvásárlás teljesen biztonságos: egyrészt mert az árusítás kizárólag online történik, másrészt pedig mert senkit nem érhet anyagi kár. Ha lesz olyan koncertünk, amelyet a koronavírus-járvány miatt le kell mondanunk, a bérlethányadot visszatérítjük.
Ne féljenek velünk tervezni, mi itt leszünk Önöknek – amíg nem találkozhatunk személyesen, folyamatosan megtalálnak minket online a www.bfz.hu oldalon vagy a Fesztiválzenekar Facebook-oldalán:
(www.facebook.com/Fesztivalzenekar/).
A közönségünknek ajándékot adni mindig megéri, erre tökéletes bizonyíték az az üzenet, amit Prokop Gábor buszvezetőtől kaptunk az egyik Karanténestünk alatt, és amit azóta is dédelgetünk: „Az a fontos, hogy a zene az életünk elválaszthatatlan része legyen. A többi jön magától. Végül már csak azt engedjük be az életünkbe, amit a zene beenged. Egyszóval beragyogja az életünket.”

Bérletek kaphatók június 10-től! www.bfz.hu