Kodály Reflections
2020. július 29. /

A Modern Art Orchestra (MAO) alapítása óta fontos céljának tartja a műfajok közötti átjárhatóság lehetőségeinek felkutatását és a határok árnyalását, lebontását. Ezen ars poetica mentén az elmúlt 15 évben az együttes számtalan koncertet adott és több lemezt jelentetett meg.

Repertoárján olyan kiváló szerzők szerepelnek, akiknek te­vé­keny­sé­gében hasonlóképpen tetten érhető az a fajta gondolkodás, amely nélkülözi a skatulyákat, a műfaji besorolás címkéit.
A MAO két évvel ezelőtt jelentette meg a több szakmai díjjal és remek kritikákkal illetett albumát, mely Bartók Béla Tizenöt magyar pa­raszt­dal című zongoraciklusának nagyzenekari leképezéseit, illetve a té­te­lek­re reflektáló kompozíciókat tartalmazza. Bartók zongoradarabjai után Kodály Zoltán került a zenekar művészi koncepciójának fó­ku­szába. A Kodály Reflections a zeneszerző munkásságának talán legpopulárisabb és talán legreprezentatívabb szegmensét érinti, a kom­po­nis­ta énekkari műveire reflektál.
A Modern Art Orchestra a Nemzeti Énekkarral közösen mutatja be a Kodály-parafrázist ősszel a Budapest Music Center színpadán.