Megjelent az új Cserepes remix: The Big Slalom
2020. december 03. /

A Fonó kiadásában Cserepes Károly ismét remek világzenei albummal rukkolt elő a már ko­ráb­ban is alkalmazott technikával: tradicionális hangfelvételeket helyezett szokatlan zenei kör­nyezetbe. Az eredeti felvételek párbeszédbe kerülnek egymással, új zenei szövet jön létre a ma
emberének szerethető hangzást eredményezve. A szerző célja, hogy a folklórkincsek, melyekre különben csak a szűkebb szakma figyel, eljussanak egy szélesebb közönséghez.
A lemez egy nagy utazás a Kárpát-medencében, melynek során tá­gabb összefüggésben tekinthetünk saját hagyományainkra, és be­pillant­hatunk a velünk élő, illetve szomszédos népek zenei hagyo­má­nyaiba. A kirándulást a máramarosi hegyekben kezdjük, innen a Kárpátok karéját követve jutunk el Ukrajnába, a hucul zenészekhez, majd Szlovákiába, Terchovába. A hegyekből leereszkedve átszeljük Magyarországot, és ezzel a lendülettel déli szomszédjainkhoz, Szer­biába érkezünk. Még egy karnyújtás, és a vlach zenészek játékában gyönyörködünk búcsúzóul. Hála és köszönet szomszédjaink cso­dá­latos zenészeinek!