Az Örkény Színházban nézőtér az egész világ
2020. december 07. /

Az Örkény Színház kiépítette saját stream-stúdióját, és megkezdte előadásai rendszeres online közvetítését. A stream online elérhető, élő műsorsugárzás. Az Örkény Színház előadásait 8 ka­me­rával közvetítik. A színház minden esetben arra törekszik, hogy streamelt előadásaival túllépjen
a színházi közvetítések megszokott keretein. A színház világában szokatlan kamerapozícióknak köszönhetően a néző nemcsak azt érezheti, hogy közelebb van a színpadhoz, mint hogyha a nézőtéren ülne, hanem sokszor azt az élményt élheti át, mintha ő maga is a színpadon lenne. Van olyan előadásuk, ahol nézőik két kamerakép közül választhatnak, vagyis egy élőben vágott ajánlat mellé – vagy ahe­lyett – másik nézetre is klikkelhetnek.
A streamelt előadások minden esetben élő közvetítések, megőrizve a színházélmény jelenidejűségét. A közvetítések megfelelő in­ter­net­kapcsolat mellett Magyarországon és a határokon kívül is bárhonnan, bármilyen eszközön elérhetők.
A nézők igényeit figyelembe véve decemberben az esti streamelt előadások a megszokott 7 óra helyett 8-kor kezdődnek, így esti el­fog­lalt­ságaik végeztével a kisgyerekes szülők is követhetik azokat.
Az Örkény Színház stream-repertoárja folyamatosan bővül, a korábban már közvetített előadások (And­romakhé, Zűrzavar 2045, Azt meséld el, Pista!, Édes Anna, A hattyú, Kiváló dolgozók, Anyám tyúkja 1-2.) mellett decemberben műsorra kerül a Csoda és Kósza, a Diggerdrájver, a ’84 és egy szilveszteri kü­lön­kiadás is.
A streamelt előadásokra a színház honlapján (www.orkenyszinhaz.hu) vagy a streamszolgáltató oldalán (www.eszinhaz.hu) lehet jegyet vásárolni.