A Centrál Színház is az online térbe költözött
2020. december 30. /

A Centrál Színház már a tavaszi színházbezárások alatt is rendkívül aktív online életet élt: akkor a repertoáron lévő előadásokból válogatva, online szövegösszemondó próbák keretében százezreket szórakoztattunk a közösségi oldalakon óriási sikerrel. Így hallhatták nézőink a Jó
emberek, a Delila, a New York-i komédia és a Házassági leckék kö­zép­ha­ladóknak előadásait. Már akkor is tudtuk: élő előadást online közvetíteni nekünk talán a legnehezebb: zömében kortárs külföldi szerzőink egyszerűen nem adnak erre engedélyt.
Nyáron azért folyamatosan kerestük ennek lehetőségét, hiszen tudtuk, fel kell készülnünk egy következő bezárásra. Ennek eredménye, hogy november 19-én élő stream keretében játszottuk Woody Allen New York-i komédiáját, a Molnár-örökösök pedig hozzájárultak, hogy fel­ve­gyük a Delila című darabját. A Jó emberek és a Sok hűhó semmiért előadásaink szintén elérhetők lesznek hamarosan az online térben.
És, hogy a közösségi oldalakat továbbra se hanyagoljuk el, úgy dön­töt­tünk, olyan darabokat keresünk, amelyek egyébként sosem sze­re­pel­nének a Centrál repertoárján. Decemberben Csehov-műveket – a Leánykérést és Ványa bácsit – juttattunk el a közönséghez olyan művészek közreműködésével, mint Alföldi Róbert, Borbás Gabi, Cserna Antal, Pokorny Lia, Szabó Éva, Sztarenki Dóra, Schmied Zoltán és Stohl András. Az előadásokat a színház nagyszínpadán, a régi rádiószínházak hangulatát idézve olvasták fel a színészek. Januárban folytatjuk ezt a munkát, bár nagyon várjuk, hogy újra élőben játszhassunk, addig is tovább keressük annak lehetőségét, hogy online elérjük nézőinket.