Januárban új menedzserképzési tanulmánykötet jelenik meg
2021. január 02. /

A Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzserképzést Támogató Alprogramja 2021 év elején újabb tanulmánykötetet jelentet meg, amelynek témája ezúttal az online térbe kerülő zenei tar­tal­mak reprezentációja lesz. A kötet szerzői hazai szakemberek, akik saját tudásukat megosztva
szeretnék segíteni a következő generációk boldogulását.

2021 januárjában jelenik meg a menedzserképzés második ta­nul­mány­kötete, amely a Jelet adok a gépnek – könnyűzene az online térben címet kapta. A kiadványt Az ötödik tag, a menedzser című könyv előzte meg, melyet idén adott ki a Hangfoglaló Program. Az első kötet sikere jelezte a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) felé, hogy megszületett a pályájuk elején járó előadókban és menedzserekben az igény arra, hogy szakirodalmat vehessenek a kezükbe.
A kötet szerzői Berta Zsuzsi, Bicsérdi Ádám, Biczó Andrea, Bodrogi András, Ferenczi Szonja, Horváth Gergely, Horváth Renátó, Linczényi Márkó, Szabó Tamás, Szarvas Árpád, Tófalvy Tamás, Tóth Barbara és Varga Balázs. Mindannyian már évek óta a kreatív iparban te­vé­keny­kedő szakemberek, akik a saját tapasztalati és intuitív módon szerzett szaktudásukat most tanulmányok formájában teszik mindenki szá­má­ra elérhetővé.
A kötet szerkesztője Tóth Barbara, aki 2020 nyarán vette át a Menedzserképzési Alprogram vezetését.
„A szövegek nagy része nem titkoltan viszonylagosan kevés szakirodalmon alapszik, hiszen témája maga is folyamatos átalakuláson megy keresztül. Sokkal inkább gondolom, hogy referenciák felsorolása helyett maga teremt hivatkozási alapot és kontextust annak a diskurzusnak, amely alapján a következő években már könnyebben lesz definiálható a magyar előadók és menedzserek számára is az a tér, amelyben ugyan szinte csak jeleket adunk, de kizárólag rajtunk múlik, hogy azok milyen utat járnak be.” – írja a könyv aján­ló­jaként a szerkesztő.