BeeBor mézbor – amit mindenkinek érdemes megkóstolni!
2022. Április 13. /

A méz a test egészségét szolgálja, a BeeBor mézbor a lélek egészségét hivatott megőrizni. A BeeBor édesbor, melynek alkoholtartalma 12-13% Vol, kizárólag a méz erjedése által keletkezik. Készítése során permetezett gyümölcs, más bor, must vagy mesterséges adalék nem kerül fel­hasz­nálásra.
Borunk elegáns, tiszta, fényes, borostyánszínű, kissé fűszeresen vi­rágil­latú. Nem csupán édes, hanem összetett, hosszan lecsengő ízvilággal bíró, bársonyos, harmonikus összhatású borkülönlegesség. Benne a mézek ásványi anyagai, nyomelemei és a sajátos, édesen kívüli természetes aromái, savai az erjedést követő érlelés során Bee­Bor­rá nemesednek.
Évszázados hagyomány éled újjá a BeeBorban. A mézet elszedő ember legrégibb képe a spanyolországi „Pókok barlangjában” látható. A legalább 10 ezer éves falfestmény gyűjtögető asszonyt ábrázol, amint indán kapaszkodik fel a méhek fészkéig. A megszerzett és el nem fogyasztott méz furcsa változáson ment keresztül. Mi történt? A fedetlen méz a párás barlangban vizet vett magába és a kéregedényen található láthatatlan gombák hatására megerjedt. Messze megelőzve minden másból készült alkoholos ital megjelenését, valahogy így adta a természet az első mézbort.
A történelem folyamán mézből a világ minden szegletében készítettek alkoholos italt. Hazánkban a 19. század elején szűnt meg ez a tevékenység, ezért saját titkos receptünk és eljárásunk 15 éves kísérletezés eredményeként jött létre.
A BEEBOR Első Magyar Mézbor Manufaktúra® termékei 2017-ben és 2018-ban Magyar Kézműves Remek elismerésben, 2019-ben Érték és Minőség Nagydíjban részesültek. 2020 óta használhatjuk a Nemzeti Parki Termék védjegyet. A BeeBor finom beszélgetős ital, mely a hétköznapokat is ünneppé varázsolja. Javasoljuk fogyasztás előtt 4-5 °C-ra lehűteni. Különleges élményt jelent, ahogy szájunkban a mézből fakadó édességet felváltják az érlelés során létrejött, nagyon összetett, sokáig érezhető, kellemes ízek.

www.mezbor-beebor.hu