Bárest a Cziffra 100-on
Fellép a Hot Jazz Band és Sárközy Lajos és zenekara

2021. június 08. /

A Cziffra Fesztivál évről évre Báresttel idézi meg Cziffra György bárzongorista éveit és a ’40-es, ’50-es évek édes-kesernyés, egyedi hangvételű zenei stílusát, valamint a két világháború közötti évek charleston, foxtrott muzsikáját.

A MOMkult színházterme ilyenkor lokállá alakul át, hogy teret adjon ennek a különleges estének. Június 10-én a Hot Jazz Band és Sár­kö­zy Lajos és zenekara lép színpadra, Bősze Ádám pedig megannyi korabeli anekdotával repíti vissza a múltba a közönséget.
Cziffra György csillag volt a budapesti éjszakában, népes ra­jon­gó­tá­borral. „Estéimet néha nonstop hangversennyé változtattam” – emléke­zett vissza önéletrajzában Cziffra, aki pokolian nehéz parafrázisokkal kápráztatta el az éjszakai bárok és eszpresszók vendégeit. A Hot Jazz Band 2018 óta visszatérő fellépője a Bárestnek. A Kossuth-díjas együttes egyedülálló módon teremti meg azt az atmoszférát, amely­ben életre kelnek a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek és a korai jazz népszerű zenéje, valamint a korszak legnagyobb magyar slágerei is. Sárközy Lajos és zenekara a kezdetektől visszatérő vendége a fesztiválnak. A hétgenerációs zenészcsaládból származó, Junior Prima-díjas prímás az évszázados cigányzenei kultúrát műveli magas szinten, amely méltán tette őt ismertté itthon és külföldön.

MOMkult
06. 10.