Közös borozás, színház és zene Tokaj-Hegyalján //
Kerekdomb Fesztivál és Bormustra

2021. november 08. /

Szeptember 17. és 19. között a tokaji borvidék aprócska települése, Tállya kitárja nagy múltú kastélyának kapuját, templomainak ajtajait, feldíszíti utcácskáit, csinosítja dűlőit, pincészeteit. A szeptemberi napsütésben, a tokaji szőlőskertek ölelésében idén hatodik alkalommal veszi kezdetét Észak-Magyarország leghangulatosabb őszi fesztiválja.
A napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak. A tállyai borászatok, köztük a Zsadányi Pincészet, a Homoky Pincészet, a Szóló Pincészet, a Szűcs Pince, a Somszög Birtok, alig várják, hogy bemutassák pincéiket, boraikat a látogatóknak, beszéljenek a Tokaji Borvidék adottságairól, legendáiról és titkairól. A borkóstolókat a pincészetek udvarain hangulatos kiskoncertek, gasztro programok és gasztroszínház színesíti.
[kep3]
Emellett irodalmi programok, filmvetítések, dűlőtúrák várják a látogatókat, és borkóstolással egybekötött naplemente-vadászat, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről hallhatnak majd.
Esténként színházi előadásokkal és nagykoncertekkel telnek meg a terek.
Az Aktív Magyarország jóvoltából lesz futóverseny kicsiknek és nagyoknak, az aktív kikapcsolódásra vágyók e-bike túrán fedezhetik fel a környék szépségeit, valamint kajakkal a Bodrog apró csodáit.
A Kerekdomb Fesztivál finom üdvözlése és ünnepe az ezerszínű és -ízű ősznek.

A teljes program a www.kerekdombfeszt.hu weboldalon érhető el.