Prakriti – A Gangaray Dance Company a Budapest Táncfesztiválon
2021. szeptember 05. /

A Gangaray előadásai konkrét történetmesélés nélkül a testben rejlő végtelen lehetőségekre, a zene és tér kapcsolatára fókuszálnak, így a mozdulat elsöprő kifejezőereje képes új világokba repíteni a nézőt.
A „ritmizált elegancia”, az „energiahajlítás festészete” és a „dimenziók komponálása” kifejezések egyaránt kiválóan jellemzik a társulat munkáit.

A Prakriti a mindenséget betöltő anyag összessége, az anyagvilág teljessége, a szó legátfogóbb értelmében vett természet. Az örök ősa­nyag vagy ősforrás, a megnyilvánuló, szemmel látható sokféleség ener­gia­hálója, amely a természetként, a fizikai világként jelenik meg.

Előadóművészek: Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Kaiser Fru­zsi­na, Kovács Enikő, Maday Tímea Kinga. Zene: Hámor József.
Jel­mez­ter­ve­ző és kivitelező: Maday Tímea Kinga. Ko­reo­grá­fus­asszisz­tens: Maday Tímea Kinga. Technikai munkatárs: Pető József.
Fénytervező: Hámor József. Rendező-koreográfus: Hámor József.Az előadás bemutatója a Nemzeti Táncszínházban, közös programként valósult meg.
Támogatók: MMA, Nemzeti Táncszínház, Kortárs Táncművészeti Alapítvány, COTEDA, HERITAS Tőkebefektetési Tanácsadó Kft., Gumitégla Kft., Dejó Grafika, Szerencsjáték Zrt.

Nemzeti Táncszínház, Kisterem
09. 21., 19h