Nemzetközileg elismert művészek és világhírű műsor a budapesti Zongoraversenyen!
2021. szeptember 10. /

Nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyét a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12-19. között rendezi Budapesten, a Zeneakadémián. A versenyzők idén is rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket.

Az előválogató lezárult! Olyan nagynevű iskolákból érkeznek versenyzők, mint a The Royal Academy of Music in London, a Princeton University vagy a The Juilliard School in New York.
Még mielőtt kezdetét veszi a megmérettetés, egy fantasztikus nyitókoncerten vehetnek részt a versenyzők és a közönség egyaránt. Szeptember 12-én a Szent István Filharmonikusok, Balázs János zongoraművész előadásában és Kovács János vezényletével hallhatunk Liszt-műveket a Zeneakadémián.
Ezután ünnepeljen együtt szeptember 16-án a második fordulóból továbbjutott versenyzőkkel a Concerto Budapest és Olga Kern zongoraművésznő közös hangversenyén, ahol hallható lesz Rachmaninov 2. zongoraversenye is.
A mindent eldöntő végső fordulóra szeptember 18-án 19 órakor kerül sor. Legyen ott Ön is, amikor kiderül, ki a 2021-es év Zongoraverseny győztese! Az utolsó fordulóban a Nemzeti Filharmonikus Zenekar játszik Vajda Gergely vezényletével és közreműködnek a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny döntősei.
Végül szeptember 19-én egy felhőtlen, örömteli gálakoncerttel és díjátadóval ér véget a 2021-es Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny.
További információ a www.filharmonia.hu és a www.lisztcompetition.hu weboldalalakon található!