Varázslatos karácsonyi előadások a Kolibri Színházban
2022. január 10. /

Két igazi, lélekmelegítő karácsonyi történetet játszik a Kolibri Színház társulata az ünnepek alatt. A világhírű, Nobel-díjas svéd írónő, Selma Lagerlöf A karácsonyi rózsa legendája című meséje a csodáról, a hit erejéről és a megbocsátásról szól.

A legenda szerint Göinge vad erdeje karácsony éjszakáján virágba borul. A csodának csupán egy, a családjával száműzött hajdani rabló a tanúja. A városi kolostor apátja elindul, hogy a saját szemével lássa az igazságot... A színház előcsarnokát, nézőterét és színpadát magában foglaló, meglepetésekkel teli utazás során úgy követhetjük végig a mese történéseit, mintha egy vándorúton járnánk. Amikor pedig leszáll az éjszaka, mindnyájan olyan csodának lehetünk tanúi, amely csak egyszer, karácsonykor történik meg még a Kolibri Színház va­rázs­er­dejében is. A Novák János rendezte előadás december 29-én és 30-án látható.
Szenteste napján Oscar Wilde csodaszép meséje, A boldog herceg elevenedik meg a Kolibri Fészekben. Az immár 24 éve kö­zön­ség­kedvenc előadást Tisza Bea rendezte, a főszerepeket Bodnár Zoltán játssza. „…és az Úr felvitte magához angyalaival a két legfontosabb dolgot a földről: a halott kisfecskét és a megrepedt ólomszívet. A boldog herceg örökre elhagyta talapzatát. Egy beteg kisgyermek meggyógyult, egy drámaíró megírta a drámáját, a gyufaárus kislányt nem verte el az apja. Olyan mintha karácsony lenne.”