Balanyi Szilárd: Na, ez az!
2022. február 10. /

Kortárs költők és zene? Ezt hallva ma már nem meglepődünk a művészeti ágak keveredésén, hanem azonnal a megzenésített versekre asszociálunk. A Quimbyből ismert, majd szólókarrierjét is tudatosan építő Balanyi Szilárd azonban más utat választott.

A megzenésített versek helyett a tartalommal: érzelmekkel, gondolatokkal, történetekkel feltöltött dallamok felé vette az irányt. A kortárs irodalom nagyjai közül segítettek neki dalainak szavakba foglalásában.
Szabó T. Anna, Kemény Zsófi, Grecsó Krisztián, Lackfi János vagy Bodor Áron számára nem ismeretlen a könnyűzene világa, mégis örömteli volt a dalszerző Balanyi Szilárd számára az a nyitottság és lelkesedés, amivel zenéit fogadták.
„A felkért írók, költők örömmel mondtak igent, lelkesítőnek találták a munkát, tetszettek nekik a dalok. Feltölt és inspirál az a lendület, amivel ez az album készül. A lemez két dalát Kasia Pietrzkóval, egy lengyel jazz-zongoristával például át is formáltuk, kicsit jazzesítettük. Ezek a dalok a Felczak Alapítvány segítségével már CD-n is megjelentek.”
A Na, ez az! című, kizárólag digitálisan megjelenő albumon a dalokat – a dalszerző mellett – Galambos Dorina, Schoblocher Barbara, Kiss Flóra, valamint Schmidt Barbara előadásában hallhatjuk majd.