Az áruló címmel rendhagyó ifjúsági előadás készül a Kolibriben
2022. június 23. /

Nyomozó játéknak titulált, digitális interaktivitásra épülő előadást rendez Vidovszky György a Ko­libri Pincében, az előbemutatót június 4-én tartják.

„A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy ti­tok­zatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: min­den technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit. Tár­sa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?” – veti fel a kérdést az előadás.
A PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében készülő produkció a maga nemében egyedi vállalkozás: a fordulatokkal tarkított ese­mény­sort a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják, be­fo­lyásolják, így a nézők valóban résztvevőknek érezhetik magukat, nem csak passzív szemlélődőnek. A döntés a kezükben van.
A színdarabot Esther Richardson és Cecilie Lundsholt eredeti műve alapján, Rupp Anikó fordításának felhasználásával Eck Attila és Vidovszky György írta. A látvány- és jelmeztervező Pajor Patrícia és Herman Anett, a zeneszerző Monori András, a szoftverfejlesztő Ben Kirman (UK), a technikai tervező Farkas István, a videókat Albert Kinga, a webdesignt Gidró Nándor készíti.
A főbb szerepekben Nyirkó Krisztinát, Tisza Beát, Krausz Gábort és Nizsai Dánielt láthatjuk, az előa­dás­ban közreműködő játékmester Fekete Balázs és Keszte Bálint.