Tosca – Margitsziget
2022. július 11. /

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2022-es Tosca produkciója igazi csemegének ígérkezik, hi­szen Cavaradossi szerepére a világhírű tenort, Francesco Melit sikerült megnyerni. A La Scala, a Metropolitan és a Covent Garden sztárja először lép fel Budapesten.
Toscaként a szerep egyik legavatottabb megformálója, a Kossuth-díjas Sümegi Eszter lép a közönség elé. Scarpia szerepében Kálmándy Mihályt hallhatjuk. Vezényel Kesselyák Gergely, közreműködik a Ma­gyar Állami Operaház zenekara és kórusa.
A Tosca az egyik legszebb és legelragadóbb mű az opera törté­ne­tében. Lebilincselően izgalmas alkotás a szeretetről, harcról és félté­keny­­ségről. A közönség számára a szenvedélyek izzásán felfutó katarzis, az énekeseknek művészi kiteljesedés. Az egyes karakterek a legnagyobb világsztárok szerepálmai, hisz tökéletes énekesi és színészi alakítást igényelnek. A történet középpontjában egy olyan nő áll, aki a szerelméért feláldozza önmagát, bosszút állva az őt ért igaz­ság­ta­lan­ságokért és hazugságokért. Megmutatja, hogy a szerelem erejével hogyan tud egy nő hű maradni önmagához és ahhoz, amiben mindenekfelett hisz.
A művet Rómában mutatták be, és Puccininek országos, majd nemzetközi ismertséget hozott, hiszen néhány éven belül a világ 60 nagyvárosában tűzték műsorra, és a mai napig a modern repertoár egyik alapja.
www.margitszigetiszinhaz.hu
Margitszigeti Színház
07. 08. és 10., 20h