30. Salvatore Quasimodo Költőverseny és Költőtalálkozó Balatonfüreden
2022. szeptember 07. /

2022. szeptember 15-17. között 30. évfordulóját ünnepli a Salvatore Quasimodo Költőverseny és Költőtalálkozó, amely európai szinten is egyedülálló rendezvénysorozat.

A jubileumi évforduló alkalmából egy közel egyhetes rendez­vény­sorozatra minden érdeklődőt várnak a szervezők, ahol személyesen találkozhatnak az elmúlt három évtized nagydíjas költőivel, s a jelen­lé­vőkkel együtt közösen emlékezhetnek azokra is, akik már sajnos nem lehetnek velünk. A nagydíjasok névsora olyan neveket vonultat fel, akik az elmúlt harminc év magyar kortárs költészetét reprezentálják. Csak a nagyközönség által is legismertebbeket említve: Gergely Ágnes, Határ Győző, Faludy György, Sumonyi Zoltán, Czigány György, Tóth Krisztina, Szálinger Balázs, Jász Attila, Zalán Tibor, Orbán János Dénes, Marno János, Géczi János. Az idei nyertes költő személyére szeptember 16-án derül fény a 18.00 órakor kezdődő díjátadó ün­nep­sé­gen a Hotel Anna Grandban.
A Quasimodo irodalmi fesztivál programjain közreműködő vendégekkel, művészekkel együtt a szervezők megemlékeznek Kisfaludy Sándor költő születésének 250. évfordulójáról, és csatlakoznak a Petőfi 200 prog­ram­so­ro­zathoz is. Versek, író-olvasó találkozók, dedikálások, koncertek, könyvbemutatók, kon­fe­ren­ciák és a Vitorlás Étteremben olasz ízek várják a rendezvényre látogatókat.

www.kultura.balatonfured.hu