Áruló címmel rendhagyó ifjúsági előadás készül a Kolibriben
2022. október 27. /

Nyomozó játéknak titulált, digitális interaktivitásra épülő előadást rendez Vidovszky György a Kolibri Pincében. A PlayOn! nemzetközi együttműködés keretében készülő produkció a maga nemében egyedi vállalkozás: a fordulatokkal

tarkított eseménysort a nézők egy telefonos applikáció segítségével alakítják, befolyásolják, így valóban résztvevőknek érezhetik magukat, nem csak passzív szemlélődőnek. A döntés a kezükben van.
„A lány veszélyben van, egyszerre bujkál befolyásos anyja és egy ti­tok­zatos aktivista elől. Senkiben sem bízhat, úgy érzi, minden lépését figyelik, követik, ezért úgy dönt, a saját kezébe veszi az irányítást: minden technikai lehetőséget bevet, hogy szemmel tartsa üldözőit.
Társa az akcióban egy egyszerű pizzafutár, aki – a nézőkkel együtt – próbál segíteni a lánynak. A tét nem kicsi: biztonság vagy szabadság, kontroll vagy veszélyekkel teli jövő. Hős legyen a lány vagy áruló?” – veti fel a kérdést az előadás.
A színdarabot Esther Richardson és Cecilie Lundsholt eredeti műve alapján, Rupp Anikó fordításának felhasználásával Eck Attila és Vidovszky György írta. A látvány- és jelmeztervező Pajor Patrícia és Herman Anett, a zeneszerző Monori András, a szoftverfejlesztő Ben Kirman (UK). A főbb szerepekben Nyirkó Krisztinát, Tisza Beát, Krausz Gábort és Nizsai Dánielt láthatjuk. Az Áruló bemutatóját október 15-én tartják a Kolibri Pincében.
Kolibri Színház, Kolibri Pince
Bemutató: 10. 15.