Álom luxuskivitelben – Magyarországon először a Radnóti Színházban
2022. november 14. /

Truman Capote 1958-as kisregényében megalkotta a huszadik századi irodalom egyik legiz­gal­masabb, eredeti, szellemes, öntörvényű, vonzó és megfoghatatlan nőalakját: Holly Golightlyt.
­Capote műve egy íróember visszaemlékezése a pályakezdés éveire, amikor még fiatal volt, mindenre éhes, pénz és lehetőségek nélkül, de tele vágyakkal és ambícióval. New Yorkba költözött, hogy megtalálja írói hangját, a szerelmet és önmagát. És ekkor találkozott Hollyval. Holly Fred számára nemcsak az első szerelem, hanem a nagy ta­lál­kozás, ami mindent megváltoztat: átírja a múltat, felrobbantja a jelent, és új kapukat nyit a jövőre. Holly a semmiből érkezik, köddé válik, de a nyoma itt marad. Ne áltassuk magunkat: ilyen találkozás csak egy­szer van az életben. Hollyt Sodró Eliza, Fredet Rusznák András alakítja.
„Capote varázslatos írásából kiderül, hogy igenis van remény, van holnap. És akkor is lehet kapni egy kis ösztönzést az élethez, a munkához, az életben maradáshoz, mikor az ember már nagyon nem várja. Mikor már minden hitének maradékát éli fel, akkor találkozhat az angyallal is. Capote angyala egyáltalán nem hasonlít Audrey Hepburnre. Karcosabb és zűrösebb, mint az amerikai filmek főhősei.” – Valló Péter, az előadás rendezője.