33 éves a Korai Öröm – Születésnapi koncert
2023. január 11. /

Az 1990-ben alakult Korai Öröm egy egészen sajátos stílus emblematikus képviselője – 2023-ban ünnepli 33. születésnapját, mégpedig egy jubileumi koncerttel a Magyar Zene Házában.

Ebben a 33 évben a zenekar többször bebarangolta egész Európát, kis kluboktól a nagy fesztiválokig. A hazai sajtóban folyamatzenének nevezett stílusuk a zenekar meghatározása szerint progresszív tribal- tranceethno. És valójában is elképesztően színes hatáshalmazból gyúr kaleidoszkópikus, mégis egy irányba tartó zenét a kilenc hangszeres.

A kétórás koncerten felcsendül néhány rég nem hallott szám, a zene­kar kiegészül régi tagokkal és vendégekkel, sőt, erre az estére ismét összeáll a klasszik VJ-csapat, a régi fény- és a hangtechnikussal lesz teljes a koncert, és még kerekebb az elmúlt 33 év. Az este folyamán láthatók lesznek a Házban régi videoklipek, turnéfilm, és a Korai meg­em­lé­kezik Takács Péterről (gitár, ének, furulya, trombita) is, aki egyik alapítója volt a zenekarnak, de sajnos már jó ideje nincsen köztünk. Pontos, este 8 órás koncertkezdés! A koncert után pedig éjfélig tartó after.
Kapható lesz a Korai-könyv és a Korai 1993-96 dupla vinyl is.

Jegyár – elővétel: 3300, helyszínen: 4000 Ft
Infó: www.korai.hu, www.facebook.com/koraiorom
Magyar Zene Háza
01. 07., szombat, 20h