TűzTánc
2011. június 23. /

A Duna Party rendezvénysorozat nyitányaként, a Lánchíd budai oldalán 2011. június 24-én 21 óra 30 perckor lép először színpadra hazánk legújabb szuperprodukciója, a TűzTánc. A Hungarofest által rendezett Duna Party egyben a magyar soros Eu-elnökség záróeseménye is.

A különleges zenei anyag szerzői és egyben a produkció szólistái, Bársony Bálint & Németh Gábor "Némo". A könnyűzenei életből jól ismert duó vendégei zenészbarátaik, világzenei szólisták és Bognár Szilvia népdalénekesnő. Koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncszínház művészeti vezetője.
A TűzTánc a kultúrák és stílusok találkozásaként magyar népzenei motívumokban és afrikai ritmusokban, rigmusokban egyaránt gazdag. A zenei anyag szerzői arra törekedtek, hogy kifejezzék mindazt, amit a világzenéről gondolnak. A TűzTánc ilyen, határokat átívelő ereje van.
A produkció hosszú évek munkája, a résztvevők tehetségének, tudásának ötvözésével valósult meg és kerül most színpadra.
A táncosoknak, tűzzsonglőröknek köszönhetően a TűzTánc egy látványos bemutatkozással készül, melyet a visual jockey (VJ) elemek még inkább fokoznak. A hazánkban még nem látott koncerten egyedülálló módon afrikai vokál, néptáncosok, kortárs táncművész és tűzzsonglőrök együtt lépnek fel.
Egyedülálló látványvilágával, komoly művészeti értéket képviselő hangzásvilágával a TűzTánc új színfoltot teremt a hazai zenei palettán.
Együttműködő partner a Honvéd Együttes. Menedzsment: Pentaton Koncert Ügynökség.