Kölyökkirály
2011. augusztus 18. / N. B.

Bindics Botond a Délmagyar című internetes oldalon meglátta, hogy gyerekszereplőt keresnek a Szegedi Nemzeti Színház A kölyök című musicalhez. Jelentkezett, és ő lett a nyerő. Négy éve jár zeneiskolába, így az éneklés nem okozott neki gondot. Igaz, nem hangképzésekre jár, viszont fantasztikusan üti a dobokat a zeneiskola ütőegyüttesében. A 12 éves Botond Szegeden va­ló­sá­gos kis sztár lett.

Vágytál arra, hogy egyszer színházban játszhass?
B. B.: Nemigen jártam színházba, de ki akartam próbálni.

Olyan volt belülről, mint amilyennek elképzelted?
B. B.: Nem volt elképzelésem sem, de nagyon megtetszett. Jó érzés a színpadon lenni és hallani, hogy nevet a közönség, vagy tapsol. És jó érzés tudni, hogy a kulisszák mögött ott van az összes közreműködő.

Milyenek a kollégáid?
B. B.: Jó fejek! Nagyon sokat segítettek és segítenek. Rengeteget ne­ve­tünk együtt.


Pozsgai Zsolt azt mondja, azért könnyű veled dolgozni, mert nincsenek gátlásaid.
B. B.: Azt hiszem, tényleg nincsenek. Lámpalázam sem volt igazán, mert amikor a színpadra kerültem, már megszoktam a fellépéseket a zeneiskolában. Járok dzsúdózni, ott is megtanultam leküzdeni a lámpalázat. Azért, amikor a családomból nézte meg valaki az előadást, egy kicsit izgultam.

És amikor a suliból?
B. B.: Akkor nem. Nagyon tetszett a tanáraimnak is és az osztálytársaknak is. Kaptam igazgatói dicséretet is. A próbák miatt sokat hiányoztam az iskolából, ezért ezt be kellett pótolnom. Kemény volt, de sikerült.
Mit szóltál, amikor felkértek A gyermekkirály főszerepére?
B. B.: Örültem neki, de először úgy volt, hogy nem tudom vállalni, mert A kölyök próbái miatt rengeteg dzsúdóedzést ki kellett hagynom, amit a nyáron szerettem volna bepótolni. Végül sikerült úgy egyeztetni a dolgokat, hogy ne maradjak le a sportban, és a szerepet is eljátszhassam.

Színész szeretnél lenni?
B. B.: Inkább informatikus vagy kémikus. De most nagyon közel került hozzám a színház világa, nagyon megszerettem.

Az informatikust megértem. De kémikus?! Még nem is tanulsz kémiát!
B. B.: Az igaz, de nagyon érdekel, szeretem nézni a kísérleteket. .

Bindics Botond ígéretes tehetség, még igazi gyermek. Olyan nyitott a világra, amilyennek jó lenne megmaradnunk felnőttként is. Talán ezért lesz hiteles a szentendrei ősbemutatón nyújtott alakítása is. Mert ő hiszi, hogy egy gyermek képes békét teremteni a felnőttek világában. Mi pedig engedjük meg ma­gunk­nak, hogy legalább arra a két órára megkeressük magunkban a 12 éves Botond hitét, mert ott van az...