Színházat vegyenek!
2014. október 05. /

Kell-e a színháznak marketing? Milyen a jó plakát? Hol és hogyan hirdessünk? Mivel adható el egy előadás? Mi a fontosabb, a minőség vagy a csomagolás? Mit kell jobban eladni, a szí­né­sze­ket, a színházat vagy az adott előadást? Mire jön a néző: színésznevekre, előadáscímre, esetleg a színház imázsára?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színházban, az első színházmarketing-konferencián. A Színházat vegyenek! című programot a Színészünnep ren­dez­vény­so­ro­zat szakmai kísérőprogramjaként valósítják meg, neves szín­ház­i­gaz­ga­tók, rendezők, színészek, támogatók és természetesen színházi háttérmunkások közreműködésével. Előadások és kerekasztal-be­szél­ge­té­sek során a fenti kérdésekre keresnek választ, emellett pedig tapasztalatot cserélnek a résztvevők. A konferencia célja, hogy a magyar színházak marketingszakemberei közös munkába fogjanak, és olyan szakmai párbeszédet kezdeményezzenek, melynek során összehasonlíthatják a színházak marketingstratégiáit, esetlegesen kül­föl­di példákat emelnek be, elemeznek, egy szóval szakmai kon­zul­tá­ciót tartanak a színházi munka hatékonysága érdekében.

Várják a színházi szakma képviselőit!
Jelentkezni a p.nora@gyoriszinhaz.hu e-mail címen lehet!

A szeptember 8-án 10–16 óráig tartó marketingkonferencia előzetes programja:
Megnyitó: Forgács Péter, igazgató, Győri Nemzeti Színház; Vidnyánszky Attila, elnök, Magyar Teátrumi Társaság; Csizmadia Tibor, elnök, Magyar Színházi Társaság.

Előadások: Dr. Turkovics Monika, marketing és kommunikációs igazgató, Magyar Állami Operaház; Czechmeister Mónika, sajtószóvivő, Audi Hungaria Motor Kft.; Fabriczius Gábor, kommunikációs szakember; Mattyasovszky Bence, adminisztrációs igazgató, Katona József Színház; Herczeg András, produkciós igazgató, Vígszínház; Fekete Péter, igazgató, Békéscsabai Jókai Színház; Oláh Zsolt, projektmenedzser, Maladype Színház.
Kerekasztal-beszélgetések Andor Éva vezetésével, kb. 13.30-tól. Témakörök: Marketing a színházigazgató, a gazdasági igazgató és a színész szemével – Szente Vajk, Csányi Sándor, Schell Judit.

A konferencia támogatója az NKA,
a Magyar Teátrumi Társaság,
a Magyar Színházi Társaság és
a Győri Nemzeti Színház.
A konferencia médiatámogatója
a szinhaz.hu és a Pesti Műsor.