Annie M. G. Schmidt – Fiep Westendorp: Janó és Janka téli meséi
2014. december 01. /

Janó és Janka meséi a holland gyerekirodalom klasszikusai, éppolyanok, mint nálunk Marék Veronika Boribon és Annipannija. Több generáció is felnőtt rajtuk, mégis évtizedek múltán is elnyűhetetlen kedvencek.

Történeteik egyszerűek, mégis tele vannak játékkal és életörömmel. A színes világban fekete árnyékként felbukkanó Janó és Janka a nyári mesék után most olyan téli fontos apróságokkal örvendeztetik meg magukat és a kis olvasókat, mint egy új kesztyű, a hóvirágok kikelése vagy a sünik téli álma. Képeslapot írnak egymásnak karácsonyra, ajándékot bontogatnak és havaznak, de ha túl nagy a latyak és a hideg, akkor felfedezik a padlást és a konyhát is!
A gyerekeket lassan már 20 éve a túlvilágról figyelő Annie M. G. Schmidt azon kevesek közé tartozik, aki egyszerre értette és beszélte a 3 évesek és a kiskamaszok nyelvét. A Janó és Janka sorozat mellett már Titi és Oti számtalan kalandja is kapható a könyvesboltokban – amíg a kicsiknek a szülők téli ovis meséket olvasnak, addig a már olvasni tudó nagytestvérek legújabban Oti papájának, Tóninak, az isteni szakácsnak hányattatásaiban és lakóbuszos vándorlásában vállalhatnak fantáziadús részt.

Janó és Janka meséi
Megjelenés: 11. 03.
40 oldal / 1990 Ft