Opus Jazz Club
2015. november 05. /

„Az üres tányér a legnagyobb dicséret egy szakács számára” – vallja Jenei András, a Budapest Music Center Opus Jazz Clubjának séfje.

A szezonálisan változó étlapot mindig úgy állítják össze, hogy azon minden vendég találhasson kedvére valót. A főszakács is sokfelé járt, sokfelé dolgozott a világban, így nem csak a magyar konyhát ismeri, de nagy biztonsággal mozog a mediterrán vagy éppen az ázsiai kulináris világ ízeinek megidézésekor is.
„Azt szeretnénk, ha jókedvűen és jóllakottan távoznának a vendégeink, akik aztán örömmel vissza is térnék hozzánk” – mondja Jenei András, aki nem hisz abban, hogy a gasztronómia szerelmesei csak a látványért mennek be egy étterembe, hogy megcsodálják a nagy tányér közepén csak illusztrációnak ható „fogásokat”. A zenei központ étterme változatos, háromfogásos ebédmenüvel várja a környéken élőket, a közeli irodaházakban dolgozókat és persze a Corvinus Egyetem diákseregét, emellett pedig komoly á la carte étlap csábítja a több idővel rendelkező vendégeket is. A mediterrán jegyeket a magyar ízlésvilággal ötvöző, különleges fogások kínálatát szerdától szombatig az esti jazzkoncertek alatt „koncertfalatok” is kiegészítik, így az élő jazzmuzsika közben mártogatós falatkákat, tortillachipseket, kencéket, de akar libatepertőt, padlizsánkrémet is kóstolgathatunk.
A most debütáló téli főétlapot, valamint a napi és heti kínálatot olyan kiváló fogások jellemzik, mint a mustáros almaraguval és házi burgonyagombóccal tálalt vaddisznó-szűzpecsenye vagy épp a pesztós linguinével körített citrusos lazac. Eközben természetesen a vegetáriánusok is mindig megtalálhatják a kedvükre való fogásokat az Opus Jazz Clubban. „Szeretjük az extrémnek tűnő, váratlan párosításokat vagy akár a régmúltba visszanyúló nosztalgiafogásokat, de ezek mindig alapos tesztelés, kipróbálás után kerülnek be a kínálatba. Így került be például az étlapra a juhtúrós árpagyöngy vagy az újra felfedezett svédgombasaláta is” – mondja el a konyha kísérletező kedvével kapcsolatban a séf.
A BMC ugyanakkor nem csak világszínvonalú koncertjeiről, úttörő építészeti megoldásairól és kiváló konyhájáról ismert: a multifunkcionális épület minden igényt kielégítő rendezvényhelyszín is. 300 fős, üzleti nagyrendezvényektől egészen a szűk körű születésnapi rendezvényekig képes befogadni, technikával támogatni és színvonalas vendéglátással kiszolgálni bármilyen eseményt.

Budapest Music Center, Opus Jazz Club
IX., Mátyás utca 8.
www.opusjazzclub.hu
Asztalfoglalás: +36-1/216-7894